avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 475 soluții astăzi
Forum Activitate cotmro

Activitate cotmro

Buna! Cum se poate rezolva acest caz:
2 persoane au mostenit o proprietate (imobil si teren) in indiviziune. Au 1/2 fiecare.
Unul din ei vrea sa vanda proprietarea si sa imparta banii. Celalalt nu doreste, intrucat s-a instalat in proprietate si ii convine ca "sta pe gratis", nici nu ar avea de gand sa il despagubeasca pe celalalt...
Cum se poate rezolva legal pt a vinde?
Multumesc !
Răspuns la discuția Legea nr. 154/2021
sunt interesata si eu daca beneficiarii L154/2021, urmas-copil, nascut după încetarea situaţiilor prevăzute la art. 1 alin. (1) lit. a)-e) şi g) sunt scutiti de la plata impozitelor pe cladiri, terenuri, autoturisme si mai au si celelalte drepturi ( loc de veci, calatorii CFR, etc )
sunt interesata si eu daca beneficiarii L154/2021, urmas-copil, nascut după încetarea situaţiilor prevăzute la art. 1 alin. (1) lit. a)-e) şi g) sunt scutiti de la plata impozitelor pe cladiri, terenuri, autoturisme si mai au si celelalte drepturi ( loc de veci, calatorii CFR, etc )
Răspuns la discuția Legea nr. 154/2021
In cazul pensiei anticipate partiale, ce tipuri de venituri pot fi cumulate cu pensia? (venituri din arenda, PFA, as.familiala, etc)
in cadrul unei intreprinderi familiale cu 2 asociati, care sunt procentele limita pentru fiecare dintre asociati ? Se poate ca unul din asociati sa aiba 100% si veniturile sa figureze numai pe acesta ? Celalalt asociat este pensionar de boala .
Sau se poate varianta 99 % si 1 % ? Veniturile sunt din MLM si asociatul care este pensionar de boala este primul pe contract .Este vesnica problema cu taxele pe venit....
Sint angajata cu contract pe per. nedeterminata , firma imi plateste toate taxele si contributiile aferente salariului. IN PLUS :
Am un IF pentru incasarea bonusului de la o firma de MLM .
Pina in sept. 2010 inclusiv , am depus declaratii la pesii si somaj si am platit contributiile .
Cind am vrut sa depun declaratia pe oct , nu mi-a mai primit-o din cauza ca au zis ca platitorul de venit trebuie sa retina constributiile sociale ...ba mai mult mi-au sugerat ca in cazul meu , fiind si angajata , nici nu ar mai trebui sa platesc contributiile , pt. ca deja am contracte cu casa se pensii si somaj
.
M-am adresat platitorului de venit si mi-a spus ca ei nu retin contributiile , ci trebuie sa mi le platesc singura .#-o

din aceasta dilema nu pot iesi ...
Va rog sa ma ajutati !!!
Tot ce am putut afla pina acum ;
-fiecare asociat din IF isi plateste cotele individual ( sanatate si de la 1 iulie somaj si asig. sociale) aferent partii care ii revine din asociatie .
-pensionarii care mai au si alta activitate in afara de pensie (IF,PFA, etc) platesc doar contr. asig. sanatate pt. venitul suplimentar ce ii revine .

La casa de sanatate , datoriile se prescriu dupa 5 ani , deci daca nu va gaseste pina in 2011., ati scapat !

Azi 23 aug.am depus declartia la somaj, dupa 3 ore in care nimeni nu-si asuma nici o raspundere saopreia, spunind ca nu au primit inca normele!!!! Si asta in conditiile in care 25 aug. este ultima zi ! Spuneau sa le depunem la posta ... Pai, spuneti daca e corect ca pt. 1 leu care trebuie sa platesc somaj pt. luna iulie , sa platesc taxe postale 5 lei ca sa expediez declaratia ! Asta numai la noi se poate ...si pe urma se mira ca lumea este inclinata spre activitati "la negru". Tocmai ei incurajeaza delicventa si evaziunea cu practicile astea . Inchipuiti-va ca lunar trebuie mers si depus formularul si platit , chiar daca ai numai 1-2 lei .Institutiile astea bugetare care si asa nu fac fata cu personalul se vor bloca de tot . de ce nu putem plati la semestru sau o data pe an , cei cu sume din astea mai mici ? Noi care mai avem si servici si cite o activitate suplimentara , cind sa mai avem timp sa umblam zile intregi pe la toate institutiile astea ca sa depunem declaratii pentru .....nimic ! Se pare ca strecuram tintarul si inghitim armasarul . Cu impozitul pe praful de pe toba , nu mai punem tara pe picioare !!!!
Sint angajata permanenta si impreuna cu sotul meu (pensionar boala ) avem si o Intreprindere familiala (IF) .
In acest caz trebuie sa platim contributiile de somaj si asigurari sociale si pe veniturile de la IF ? Daca da , incepind cu ce perioada ?
N-am inteles nimic din toata legislatia asta !!!!
CAZ : un SRL care este suspendat in prezent , fara datorii.Administratorul firmei , are competenta de a vinde firma ? ce formalitati trebuie indeplinite ?