avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Impartire mostenire cu probleme: 2 persoane au ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Impartire mostenire cu probleme: 2 persoane au mostenit ...

Buna! Cum se poate rezolva acest caz:
2 persoane au mostenit o proprietate (imobil si teren) in indiviziune. Au 1/2 fiecare.
Unul din ei vrea sa vanda proprietarea si sa imparta banii. Celalalt nu doreste, intrucat s-a instalat in proprietate si ii convine ca "sta pe gratis", nici nu ar avea de gand sa il despagubeasca pe celalalt...
Cum se poate rezolva legal pt a vinde?
Multumesc !
Prebuie sa faca actiune in instanta pentru iesirea din indiviziune.
Singura varianta este o actiune de iesire din indiviziune in instanța cu atribuirea imobilului catre un coproprietar si despagubirea celuilalt..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Propunerea variantelor pt scoaterea din indiviziune heavy2night heavy2night In situatia in care detin prin cumparare o cota de 2/3 dintr-o proprietate(casa+teren )si alt proprietar detine prin mostenire o cota de 1/3 din proprietate , ... (vezi toată discuția)
Cearta intre frati bella2011 bella2011 Buna ziua!As dori sa ma ajutati intr-o problema.Sotul meu are un frate.In urma decesului mamei lor,le-a ramas un apartament.Unul doreste sa-l vanda,.iar ... (vezi toată discuția)
Succesiunea ContSters96325 ContSters96325 Va mai propun un subiect....la care mi am un dubiu....si daca ma puteti ajuta....vas multumi din suflet. Impreuna cu unchiul meu avem 50-50% dintr-o ... (vezi toată discuția)