avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 587 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... CEARTA INTRE FRATI
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

CEARTA INTRE FRATI

Buna ziua!As dori sa ma ajutati intr-o problema.Sotul meu are un frate.In urma decesului mamei lor,le-a ramas un apartament.Unul doreste sa-l vanda,.iar celalalt nu.In cazul in care nu se inteleg intre ei ce se va intampla cu apartamentul.Cel care nu doreste sa-l vanda,nu are nici bani sa-l despagubeasca pe celalalt.
Cel mai recent răspuns: avvalentina , utilizator 15:27, 1 Aprilie 2011
va adresati instantei de judecata pt iesire din indiviziune. cel ce doreste ap, va trebui sa-l despagubeasca pe celalalt
Multumesc.Doar ca,cel care doreste apartamentul,nu are bani sa-l despagubeasca pe celalalt.Asta e problema .
solutia este investirea instantei de judecata cu o actiune de iesire din indiviziune.
cel care doreste sa i se atribuie in natura imobilul respectiv va fi obligat de catre instanta de judecata sa-l despagubeasca pe celalalt cu o sumja de bani .
suma respectiva se achita intr-un termen prestabilit si nu poate depasi trei ani de zile.
daca nu se poate onora aceasta obligatie se poate cere executarea silita a imobilului pentru achitarea sultei.
daca nici unul nu vrea ap sau nu are bani sa-l despagubeasca pe celalalt, instanta va lasa un timp pt a-l vinde si imparti banii.
daca unul din ei cere sa-i fie atribuit apartamentul, i se incuviinteaza si nu are banii pt a-l despagubi pe celalalt, imobilul poate fi executat silit, ceea ce nu e o idee buna.
ideal ar fi sa se inteleaga si sa-l vanda, sa imparta banii, fara a mai apela la instanta, rezultatul poate fi acelasi dupa ani de procese si bani pierduti

La notariat ati fost pentru eliberarea Certificatului de mostenitor?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impărțirea unui apartament bun succesoral-unul din mostenitori se opune vanzarii mirela26mya mirela26mya Bună ziua..Avem un apartament părinți ambii sunt decedați..suntem 3 frați unu nu e de acord cu vânzarea lui iar noi doi vrem sa se vândă..ce putem ... (vezi toată discuția)
Apartament la comun cu o cunostinta  andreea cristina andreea cristina am un apartament cumparat prin credit ipotecar impreuna cu un fost partener de afaceri(pt birouri)pe persoana fizica,jumatate/jumatate(avans+ipoteca)in urma cu ... (vezi toată discuția)
Mostenire apartament nicaedith nicaedith Bunica mea locuieste intr-un ap cu 2 camere(singura) are 2 fete care mostenesc acest apartament in urma decesului bunicii. Matusa mea si mama mea nu se inteleg ... (vezi toată discuția)