avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1052 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Impărțirea unui apartament bun succesoral-unul din ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Impărțirea unui apartament bun succesoral-unul din mostenitori se opune vanzarii

Bună ziua..Avem un apartament părinți ambii sunt decedați..suntem 3 frați unu nu e de acord cu vânzarea lui iar noi doi vrem sa se vândă..ce putem face?dacă unu nu e de acord nu se poate vinde?menționez ca cel care nu vrea vânzarea nu are bani sa ne despăgubească..Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 10:45, 1 Septembrie 2015
ori gasiti cumparator doar pt cotele dvs, ori mergeti in instanta si cereti iesirea din indiviziune.
buna ziua ddin nou...va multumesc de raspuns..cumparator pentru cotele noastre nu avem cum sa gasim pentru ca nu se baga nimeni sa cumpere trei sferturi de apartament..ce se poate face mai concret?va multumesc
Pai, v-am zis. Va adresați instantei cu cerere de ieșire din indiviziune, cereți fie sa vi se atribuie imobilul și sa ii dați sulta fratelui, fie invers ( asa ar fi cel mai avantajos pt dvs mai ales ca fratele vrea sa păstreze ap sau ma rog, sa nu se vândă) , fie sa se vândă și sa împărțiți banii.
Adresați-vă unui avocat pt redactarea cererii.
Taxa de timbru e de 3% din valoarea imobilului.
Dacă nu aveți venituri sau sunt mici și nu va permiteți, adresați aceleași instante cerere de ajutor public judiciar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. prezint urmatoarea situatie. sora si frate, plus mama ... a13 a13 Buna ziua. Prezint urmatoarea situatie. Sora si frate, plus mama celor doi. In urma decesului tatalui, sora, fratele si mama au facut succesiunea si ... (vezi toată discuția)
Partaj Gabrielakim Gabrielakim Bună seara! Am divorţat de soţul meu, iar după 7 luni ne-am împăcat, dar nu ne-am căsătorit legal, trăim ţn concubinaj. În urma acestei ... (vezi toată discuția)
Buna dimineata! va rog sa ma ajutați cu niste raspunsuri….tatal ... Amena33 Amena33 Buna dimineata! Este Urgeent/Va rog sa ma ajutați cu niste raspunsuri….tatal meu a decedat, În urma decesului am mostenit o casa+teren(1300m2) fiind 3 ... (vezi toată discuția)