avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 850 soluții astăzi
Forum Activitate andreearicu

Activitate andreearicu

Răspuns la discuția abuz banca sau nu?
am fost intre timp la banca respectiva si mi s-a spus ca au dreptul sa imi retraga direct din cont banii fara sa ma anunte si eu am spus ca atunci cand am ridicat cardul nu am semnat niciun contract,pentru ca daca ar fi asa,mi-as aminti.un contract este destul de stufos are circa 28 de pagini si se semneaza,din cate stiu eu,in 3 exemplare.eu am semnat doar o hartiuta sau maxim 2,dar in niciun caz acela nu era un contract de credit.mi s-a spus de la banca,ca daca vreau sa fac dovada ca eu nu am semnat niciun contract,trebuie sa solicit asta bancii in scris,sa vina de la arhiva bancii din bucuresti si asta ma costa pe mine 50 de euro.mi se pare mie sau asta contravine faptului ca banca trebuie sa faca dovada ca acel contract exista?ce ar trebui eu sa fac ca sa obtin dovada ca acel contract nu exista?
Răspuns la discuția abuz banca sau nu?
Buna,asta inteleg,numai ca mie asta mi s-a spus cand am fost sunata,ca mi se va bloca cardul de salariu,nicidecum ca o sa imi ia direct bani din cont.Si,nu e asta cumva o incalcare a proprietatii personale pentru ca pana la urma intr-un cont personal nu umbla nimeni altcineva fara ca macar sa anunte...ca asa,poate oricine din banca aia sa imi traga mie bani din cont .Tocmai m-am uitat pe contractul care este pe site-ul bancii si vreau sa spun ca eu nu am semnat asa ceva.
Buna ziua,
Am o problema foarte arzatoare.Anul trecut am fost sunata de la o banca,la care am si cardul de salariu, si intrebata daca vreau un card de cumparaturi la ei.Am acceptat,am dat toate detaliile prin telefon si la circa 2 saptamani am fost sunata sa imi ridic cardul.Cand am ridicat cardul nu am semnat niciun contract,doar am scris pe foaia care era atasata cardului ca am primit acel card.Am scos bani si de la atm,am facut si cumparaturi,etc,iar de 2 luni nu am facut nicio plata catre banca respectiva.Am fost sunata ieri si anuntata de restanta si d-soara de a telefon mi-a spus ca daca nu achit suma restanta pana in 30 luna aceasta imi va fi blocat cardul de salariu,iar azi am avut surpriza sa aflu de la departamentul hr al firmei la care lucrez ca banca si-a retras banii din contul meu de salariu fara sa ma anunte.A prezentat nu stiu ce ordin de executare sau ceva de genul acesta firmei si atat.
Intrebare mea este,au dreptul sa faca asta,chiar daca la aceeasi banca am si datoria si salariul?Nu este contul meu ceva personal in care nu au voie sa umble fara sa ma anunte inainte?Si nu era normal sa se astepte pana in data de 30 si atunci daca nu plateam sa imi blocheze cardul de salariu?Dar,in niciun caz sa umble la el dupa bunul lor plac?
Va rog tare mult daca ar putea sa imi raspunda cineva cat mai repede pentru ca am nevoie sa rezolv aceasta problema cat mai curand posibil.Va multumesc
Răspuns la discuția divort la primarie-partaj
miltimesc frumos pentru raspuns.....As mai avea totusi o nelamurire de care uitasem....: Daca singurul bun comun rezultat din casatorie a fost instrainat,adica acel autoturism,eu ce am de facut mai departe?
multumesc
Buna ziua...Am divortat in februarie anul acesta laprimaria brasov,dar nu am stabilit nimic in legatura cu bunurile rezultate din casatorie.Nu stiu cum sta treaba cu partajul in cazul in care am divortat la primarie si nu la judecatorie....Ideea este ca bunul comun din casatorie este o masina asupra careia nu am hotarat nimic in mom divortului.Intrebarea mea este :eu mai pot avea pretentii la jumatate din aceasta masina daca nu am stabilit nimic in sensul acesta la divort?
Buna ziua,
M-ar interesa,va rog frumos,daca ati putea sa ma lamuriti in 2 probleme:
Daca eu lucrez continuu de 7 luni,pot sa plec in concediu de risc maternal acum sau trebuie sa mai stau macar 2 luni?ca sa am 9 luni muncite pe cartea de munca?sau concediul de risc matrenal se socoteste ca si cum as lucra,adica ,cartea mea de munca merge normal ca si cum as lucra? trebuie sa stiu neaparat pentru ca daca e asa,pentru 2 luni nu as vrea sa pierd indemnizatia de ccc
As vrea sa stiu concret pot acum sa plec in concediu de risc maternal fara sa pierd indemnizatia de ccc?
multumesc
Buna seara...
Lucrez la o firma care se ocupa cu fabricarea anumitor componente si asamblarea acestora....Sunt insarcinata in 15 saptamani,iar angajatorul l-am anuntat astazi...am semnat tot ce era de semnat..doar la medicul de med muncii nu am fost inca pt ca s-a schimbat si trebuie sa astept cateva zile....
Eu lucrez aici si cu substante solide pirotehnice si gaze....cu gazele nu vin in contact direct,insa cu pastilele acelea pirotehnice,da....este foarte mult zgomot,munca de noapte(lucrez in 3 schimburi),plus ca mai lucrez cca 2 ore din 8 la o anumita linie de sudura(prin frictiune...nu cu manuta mea....)unde sunt niste mirosuri mai greu de suportat pentru mine(recunosc...cand nu eram graviduta nu aveam nicio problema cu ele...dar acum....)plus ca trebuie sa mai si ridic,pentru ca lucram cu fiare....
Ca sa nu o mai lungesc...detaliile sunt destule...Intrebarea mea este:
De cand pot sa imi iau eu concediu de risc maternal,luand in calcul saptamaniile de sarcina in care sunt acum,data la care am anuntat angajatorul si conditiile in care lucrez???
Si inca un lucru,va rog,daca stiti sa imi explicati concret(adica ceva in genul:abia peste 2 luni sau.....)pentru ca baza legala am primit-o si eu azi...dar e atat de vaga...cel putin pentru mine.....ca nu am gasit rasp la intrebarea mea....#-o
Răspuns la discuția situatie incerta gravida
Eu as vrea sa stiu concret ce mi se poate intampla cel mai rau...ce consecinte poate avea faptul ca anunt firma la care lucrez ca sunt gravida la doar 1-2 sapt de la angajare si am deja 3 luni si ceva....adica,prin concret vreau sa stiu ma dau afara daca nu ma cred ca nu am stiut nici eu pana acum aproape 1 luna,imi pot refuza concediul prenatal sau cel de risc maternal?si ce altceva mai pot sa faca?
Răspuns la discuția buletin
Da,sigur ca da,eu am calitatea de nud proprietar.Si,daca am inteles ca nu se poate decat cu......... de cae eu nu pot face rost,pot sa imi fac carte de identitate temporara.dar as vrea sa stiu ce valabilitate are aceasta.
Discuție buletin
As vrea sa stiu va rog,in cazul in care trebuie sa imi schimb nulele dupa divort,iar spatiul pe care urmeaza sa il declar e detinut de mine si inca cineva cu drept de uzufruct in favoarea mamei mele,iar ea este plecata din tara,trebuie sa imi trimita o declaratie legalizata la notar in care trebuie specificat clar ca e de accord s ma ia in spatiu sau e e ajuns sa scrie ca ma imputerniceste ,dar nu si pentru ce anume?
Si as mai avea o problema.Am divortat anul acesta la primarie,pt ca am divortat in mai putin de 6 luni de la incheierea casatoriei si divortul s-a finalizat la data de 15.02.2011,iar eu trebui sa ridic sentinta de divort in data de 20.02.2011,data de la care trebuia sa imi reiau si numele de domnisoara,iar eu nu am ridicat sentinta nici pana in prezent si nici buletinul nu l-am schimbat cu noul nume....CE mi se poate intampla?ce sanctiuni mi se pot aduce?