avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Activitate pingitzer

Activitate pingitzer

Multumesc pentru raspunsul acordat.
Am primit o condamnare cu suspendare a executarii pedepsei,de 8 luni,in data de 11 apr.2012,pentru infractiuni privind circulatia pe drumurile publice(OUG.195/2002).
Inca nu am primit sentinta prin posta sau prin curier,am aflat de pe net de aceasta condamnare.
Trebuie sa ma prezint personal la arhiva judecatoriei,pentru a ridica sentinta,sau cum trebuie sa procedez,sa ajunga la mine?
Timpul de un an pana a putea sustine un examen pentru obtinerea permisului de conducere se calculeaza de la ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti sau de la data primirii sentintei?
Va multumesc!
Daca nu ai mai avut antecedente,vei primi o condamnare cu suspendare si anularea permisului de conducere.Dureaza destul de mult,eu sunt in situatia ta,din 9 noiembrie 2011,abia am ajuns la procuror.Acum astept sa primesc citatia de la judecatorie,dar dupa cum am inteles de la procuror,dureaza inca vreo doua luni.Succes!
Cat este amenda penala pentru aceasta fapta? Va multumesc pentru raspunsurile date anterior!
Daca ai avut 0,73 in aerul expirat,trebuia sa te duca obligatoriu la testul de sange.Analizele din sange arata aproximativ dublu fata de aerul expirat,asta insemnand undeva la 1,5g/l alcool in sange.Conform art.87 alin.1 din OUG 195/2002,este caz penal si vei primi o condamnare,probabil cu suspendare,daca n-ai mai avut antecedente penale.Permisul il vei putea obtine prin examen,dupa un an de zile de la ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti in cazul condamnarii sau la 6 luni daca vei primi o amenda penala,asta putin probabil,dar se poate cu un avocat bun. Succes!
Răspuns la discuția Hai sa jucam fazan :)
icoana
Răspuns la discuția Alcoolemie la limita - consecinte
Daca cu etilotestul a avut o alcoolemie de 0,8 la mie in aerul expirat,in sange are o alcoolemie mult mai mare,undeva la 1,6-1,8g/l alcool.Acesta aduce imediat inceperea urmaririi penale,anularea permisului de conducere.
In acest caz,daca s-a soldat cu accident,recomandarea este sa-si caute un avocat sa poata obtine o condamnare cat mai mica.Conform art.87 alin.1 din OUG 195/2002,conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu o imbibatie mai mare de 0,8 g/l in sange se pedepseste cu inchisoare de la 1 la 5 ani si cu anularea permisului de conducere.
Am permisul de conducere anulat cf art.87 al 1 din OUG nr.195/2002,(consum de bauturi alcoolice,0,87g/l la prima recoltare,0,72g/l la a doua recoltare).
Stiu ca se poate redobandi dupa un an de la ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti insa am doua intrebari,la care va rog sa-mi raspundeti,daca cunoasteti sau ati trecut prin asa ceva.
1). Trebuie sa fac din nou scoala pentru toate categoriile,respectiv B,C,D,E,sau trebuie doar sa dau un examen de redobandire a dreptului de a conduce autovehicule?
2).Atestatele obtinute (certificat de atestare profesionala),obtinute de la ARR,raman valabile dupa redobandirea permisului,fiind valabile in cazul meu inca patru ani,sau trebuie redobandite din nou si acestea,dupa redobandirea permisului de conducere?
Am avut permisul suspendat in 09 nov 2011,am fost la politie sa ma interesez de perioada de suspendare si m-i s-a spus ca trebuie sa astept rezolutia parchetului.
Pana acum n-am primit nicio citatie niciun raspuns.In cat timp trebuie sa solutioneze parchetul cauza?
Răspuns la discuția Permis suspendat
Am avut suspendat permisul de conducere anul trecut in martie,dar numai pe 30 zile,nu am cerut reducerea termenului de suspendare,ca atare nu am beneficiat de asta.Acum am o suspendare de 90 zile,lucrez ca sofer si am mare nevoie de permis.
Am dat testul grila de 15 puncte,l-am luat cu maxim,(15 din 15),ce vreau sa stiu e ca daca ma duc in audienta la comandantul circulatiei,el are puterea legala de a dispune reducerea perioadei de suspendare sau legea nu-i permite acest lucru?