avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:
Firma angajatoare are obligatia prevazuta de lege sa prezinte instantei veniturile.
Din cate am inteles eu firma a prezentat instantei veniturile..dar nu cele reale sau nu in mod complet.
vldstf a scris:
nedumerire : cum ati intrat in posesia mailurilor fostului sot? mie imi cam miroase a ceva penal!
Intra sub incidenta legii penale si doamna este pasibila de a raspunde penal daca sotul deschide actiune separata in acest sens.Fapta de a accesa in mod ilegal un sistem informatic ce apartine altuia(aici intra si sotul) cu scopul de a obtine informatii se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 5 ani. Pentru ca , in ciuda conceptiei generale, dreptul la itimitate este unul personal. Dar, asa cum am mai zis, doar daca sotul deschide actiune separat intram in sfera penala. In acest caz, justificari de genul .. " eu i-am violat corespondenta..ca nici el nu vrea sa plateasca pensie alimentara cat ar trebui" nu o sa va scape de probleme pentru ca situatiile se judeca individual.
Chiar daca mai citim mail-ul sotului si aflam cate ceva interesant de acolo..nu putem sa ne folosim de ele pentru a antrena forta coercitiva a statului. Nu e suficient ca o proba sa fie concludenta..ci mai trebuie sa fie obtinuta si in mod legal pentru ca, asa cum am subliniat si mai sus, necesitatea pedepsirii incalcarii unei norme de drept nu justifica incalcarea unei alte norme de drept. Dincolo de faptul ca sotul , in conditiile in care folositi aceste mailuri, va poate deschide actiune penala pt violarea secretului corespondentei.. in actiunea ce va intereseaza pe dumneavoastra acum (pensia alimentara)efectul imediat este ca proba nu o sa fie admisa pe motiv ca este obtinuta in mod ilicit. Asa ca riscati si respingerea probei si posibilitatea de a va enerva fostul sot si a-i crea contextul de a va face alte necazuri. Cand e vorba de bani, personal, nu as face afirmatii de genul "nu ar indrazni". Oamenii, chiar si cei apropiati, au tendinta de a ne uimi ..asa ca mai bine nu le dam ocazia sa ne uimeasca. Parerea mea e ca actionati haotic si faceti greseli de tactica... motiv pentru care va recomand sa consultati un avocat care sa cunoasca exact cazul , care sa vada exact cum arata acele mailuri si ce contin exact. Eu nu contest ca aveti dreptate si n-am dubiu ca si judecatorul si-a dat seama ca aveti dreptate.. dar judecatorul nu poate actiona decat in limitele legii asa ca incercati sa-i furnizati probe valide obtinute in mod legal. Cele mai frustrante cazuri sunt cele pierdute pe greseli de tactica.