avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Raspuns mincinos dat unei instante de judecata
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Raspuns mincinos dat unei instante de judecata

Incerc sa dovedesc in instanta faptul ca fostul sot are venituri mult mai mari decat cele declarate. Acesta, navigator fiind, a avut tupeu sa deschida actiune de micsorare de pensie de intretinere,( in conditiile in care plateste celor doi copii 250 lei si castiga 5000 euro pe luna din care declara doar 8oo lei) pt ca mai are un copil. Atunci eu am adus dovezi ca are venituri mult mai mari si am cerut sa plateasca pensia la venitul real. Instanta, la unul din termene a cerut printre altele societatii prin care pleaca fostul meu sot in voiaj sa declare veniturile pe care acesta le obtine din strainatate. Firma a mintit ca nu au cunostinta de alte venituri decat cele in lei si nici de vreun contract de munca cu strainatatea. Acum, pentru termenul urmator eu am depus dovada minciunii si anume: corespondenta prin mail prin care fostul meu sot era trimis in voiaj si o cerere a acestuia de a i se trimite un salariu in valuta in contul acestei societati, pentru societate si restul in contul familiei. Si dadea contul si suma si numele societatii. Ce credeti, este asta o dovada ca societatea a mintit si se vor lua masuri sau va ramane problema nerezolvata?
Cel mai recent răspuns: Livica , utilizator 15:32, 31 Ianuarie 2012
Partea adversa intr-un proces civil are dreptul sa prezinte 'versiunea' sa, indiferent daca este o minciuna sau nu. Cade in obligatia dvs sa dovediti contrariul si sa cereti instantei sa-l oblige sa depuna dovada veniturilor sale sau adeverinta de la finante.
La urmatoarea infatisare o sa ma prezint, eventual sa explic care este procedura in cazul navigatorilor care vin din voiaj si cum se poate dovedi ca au fost in voiaj ,etc, deci exista si venitul in euro dar este posibil ca firma sa minta si a doua oara? Chiar dupa ce am depus dovada minciunii?
Eu mi-am imaginat ca judecatorul va fi deranjat de faptul ca a fost mintit de o societate, nu de o persoana ( asta in conceptia mea este chiar mai grav) si va aplica o lege , daca exista asa ceva, ca sa ia masuri. Pentru ca altfel nu se va face dreptate niciodata! Oamenii vor aduce dovezi in apararea lor si acestea nu vor fi luate in seama. Si ne vom intreba la final, dupa un an sau doi ,cat avem energie sa luptam, pentru ce ne-am mai consumat energia!
Din faptul ca nu raspunde nimeni trebuie sa inteleg ca se permit raspunsurile mincinoase? Eu refuz sa accept varianta asta! Judecatorul s-a exprimat in felul urmator: Va aducem la cunostinta ca refuzul sau omisiunea de a comunica instantei de judecata, la termenul fixat, relatiile solicitate se sanctioneaza cu amenda judiciara, potrivit legii.
Am o nelamurire noua. Agentia prin care pleaca fostul meu sot in voiaj si care a raspuns instantei ca -l plateste cu 800 lei, are anunturi date prin care angajeaza sefi electrici cu 5500 euro. Mi-am permis sa trimit instantei doua din aceste anunturi, nu stiu daca am facut bine sau nu. Cum ar putea explica firma faptul ca plateste un sef electric cu 800 lei si altul cu 5500 lei?

Alte discuții în legătură

Solutia data in civil ma poate ajuta in penal pt pensia copiilor? Livica Livica Fostul sot, navigator, a declarat venitul net de aprox 900 lei lunar desi venitul in euro e foarte mare si nu e diurna, puteti exclude varianta asta. Am ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere rebeca_rebeca rebeca_rebeca Buna seara! Am divortat de 7 luni si am o fetita de 4 ani si jumatate. Instanta a stabilit o pensie de intretinere in valoare de 25% din venitul net lunar. ... (vezi toată discuția)
Cum calculeaza firma pensia pe care a trimis-o copiilor Livica Livica Am castigat in iunie pensia de 1500 lei pentru cei doi copii dar am primit tot pensia veche, de 300 lei. Acum la sfarsitul lunii am recurs si mi-am imaginat ca ... (vezi toată discuția)