avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1103 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Raspuns mincinos dat unei instante de judecata
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Raspuns mincinos dat unei instante de judecata

Incerc sa dovedesc in instanta faptul ca fostul sot are venituri mult mai mari decat cele declarate. Acesta, navigator fiind, a avut tupeu sa deschida actiune de micsorare de pensie de intretinere,( in conditiile in care plateste celor doi copii 250 lei si castiga 5000 euro pe luna din care declara doar 8oo lei) pt ca mai are un copil. Atunci eu am adus dovezi ca are venituri mult mai mari si am cerut sa plateasca pensia la venitul real. Instanta, la unul din termene a cerut printre altele societatii prin care pleaca fostul meu sot in voiaj sa declare veniturile pe care acesta le obtine din strainatate. Firma a mintit ca nu au cunostinta de alte venituri decat cele in lei si nici de vreun contract de munca cu strainatatea. Acum, pentru termenul urmator eu am depus dovada minciunii si anume: corespondenta prin mail prin care fostul meu sot era trimis in voiaj si o cerere a acestuia de a i se trimite un salariu in valuta in contul acestei societati, pentru societate si restul in contul familiei. Si dadea contul si suma si numele societatii. Ce credeti, este asta o dovada ca societatea a mintit si se vor lua masuri sau va ramane problema nerezolvata?
Cel mai recent răspuns: Livica , utilizator 15:32, 31 Ianuarie 2012
Asa este,nici o clipa nu m-am gandit ca o sa pierd! In primul rand pt ca daca faci un calcul asa iese procentul, in al doilea rand, ma bazasem pe faptul ca legea trebuie interpretata, nu doar aplicata orbeste. Daca unui amarat i se mai naste un copil, sigur ca i se poate scade putin procentul, asa incat sa-i ramana ceva si pentru al treilea copil. Dar nu in cazul in care omul are mai mult decat poate cheltui si-si dispretuieste proprii copii cu o pensie derizorie, angajeaza avocati din doua judete ca sa fie sigur ca ia de la gura copiilor cei 80 sau 90 lei pe care i-a castigat acum. Am crezut ca judecatoarea o sa-i refuze cererea! Si acum ma tem ca si la tribunal se va considera ca e legal sa scada procentul si ma mai aleg si cu plata cheltuielilor de judecata!
Ma mai gandesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Solutia data in civil ma poate ajuta in penal pt pensia copiilor? Livica Livica Fostul sot, navigator, a declarat venitul net de aprox 900 lei lunar desi venitul in euro e foarte mare si nu e diurna, puteti exclude varianta asta. Am ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere rebeca_rebeca rebeca_rebeca Buna seara! Am divortat de 7 luni si am o fetita de 4 ani si jumatate. Instanta a stabilit o pensie de intretinere in valoare de 25% din venitul net lunar. ... (vezi toată discuția)
Cum calculeaza firma pensia pe care a trimis-o copiilor Livica Livica Am castigat in iunie pensia de 1500 lei pentru cei doi copii dar am primit tot pensia veche, de 300 lei. Acum la sfarsitul lunii am recurs si mi-am imaginat ca ... (vezi toată discuția)