avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 892 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Raspuns mincinos dat unei instante de judecata
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Raspuns mincinos dat unei instante de judecata

Incerc sa dovedesc in instanta faptul ca fostul sot are venituri mult mai mari decat cele declarate. Acesta, navigator fiind, a avut tupeu sa deschida actiune de micsorare de pensie de intretinere,( in conditiile in care plateste celor doi copii 250 lei si castiga 5000 euro pe luna din care declara doar 8oo lei) pt ca mai are un copil. Atunci eu am adus dovezi ca are venituri mult mai mari si am cerut sa plateasca pensia la venitul real. Instanta, la unul din termene a cerut printre altele societatii prin care pleaca fostul meu sot in voiaj sa declare veniturile pe care acesta le obtine din strainatate. Firma a mintit ca nu au cunostinta de alte venituri decat cele in lei si nici de vreun contract de munca cu strainatatea. Acum, pentru termenul urmator eu am depus dovada minciunii si anume: corespondenta prin mail prin care fostul meu sot era trimis in voiaj si o cerere a acestuia de a i se trimite un salariu in valuta in contul acestei societati, pentru societate si restul in contul familiei. Si dadea contul si suma si numele societatii. Ce credeti, este asta o dovada ca societatea a mintit si se vor lua masuri sau va ramane problema nerezolvata?
Cel mai recent răspuns: Livica , utilizator 15:32, 31 Ianuarie 2012
Livica a scris:

Valuta o primeste din alta tara si nu este declarata in Romania, dar semneaza contractele la firma din Romania si duce un exemplar la Autoritatea Navala Romana. Deci veniturile se pot dovedi , dar nu de catre mine, cel putin nu cele actuale. In mod normal prin intermediul instantei sau politiei nu ar trebui sa fie greu de dovedit. Dar se pare ca este!

Diurna lui nu intra la venituri salariale, si nici nu este impozabila. Si se acorda numai in afara romaniei in cazul lui. De aceea cuantificat poate ajunge la 5000 de euro pe luna.
Deci este posibil ca intradevar sa aiba salariul de 800 ron.
Dar cel mai sigur probati veniturile lui, cu fisa fiscala.
Am mai spus ca venitul in euro nu este trecut in contract ca diurna. Este trecut ca salariu, altfel nu mai insistam sa se ceara ultimele contracte. Din fisa fiscala reiese doar salariul in lei.
Azi am avut infatisarea la actiunea de micsorare a procentului pensiei si anume de la 33% la 22% dupa cum a cerut fostul meu sot, navigatorul. Judecatoarea nu a vrut sa mai discute de ce nu s-au depus veniturile reale si de ce se minte. A spus pur si simplu ca ce-mi doresc sa obtin, voi obtine in celalalt dosar, care se judeca in localitatea fostului sot. Nu a parut ca nu vrea sa faca dreptate, mai degraba mi-a dat impresia ca ar vrea sa-mi faca dreptate altcineva. Acum presupun ca pensia va fi 160 lei pt doi copii, in loc de 250 lei cat e acum. Cel putin pana cand vad daca fac ceva cu dosarul de marire!
Buna! pensia alimentara pt 3 copii este de 50% din venitul lui net,,, deci pensia pt 2 copii este de 33 la % si nu poate fi de 22 %....daca ar avea 5 copii , pensia alimentara este tot de 50% si se va imparti la 5 copii...deci conform legii pensia pt 3 copii este de 50 % impartita in 3,,,,,fostul sot are 3 copii cu 3 femei,,,fiica mea are 20% procent , copilul nr 2 are 16 % procent ,,,si el acum a cerut ca fiecare copil sa aiba procent de 16%.......procentul maxim este de 50 % ...indiferent de numarul copiilor ,,,, deci tie nu trebuie sa ti se micsoreze procentul,,,,sunt curioasa totusi ce a hotarat instanta!
Ultima modificare: Vineri, 27 Ianuarie 2012
kyrakyra_65, utilizator
Solutie: Admite actiunea formulată de reclamantul XXX - in contradictoriu cu pârâta XXX - Reduce cuantumul pensiei lunare de intretinere la care a fost obligat reclamantul prin sentinţa civilă nr XXX a Judecătoriei XXX in favoarea minorilor XXX, si XXX , pentru fiecare minor de la data introducerii actiunii până la majorat sau alte dispozitii legale , calculată asupra veniturilor nete lunare Cu recurs in 15 zile de la comunicare

Daca cineva se plictiseste si vrea sa afle continuarea povestii, asta a hotarat o instanta. Un navigator, chiar daca in realitate castiga min 5000 euro pe luna si am dat dovezi, a cerut sa se micsoreze procentul pt ca mai are un copil. Judecatoarea a incercat un timp sa faca dreptate, dar prea se mintea mult si s-a gandit sa faca dreptatea altcineva. Cine o vrea! Daca o vrea cineva! Daca nu, nu-i nimic, pt ca si copiii mei o sa ajunga bine, chiar daca de luna viitoare navigatorul o sa le dea 80 lei de fiecare in loc de 125 lei de fiecare. Ca sa aiba si el din ce trai. Si recurs nu stiu daca am curaj sa fac pt ca ma tem sa nu trebuiasca sa platesc si cheltuieli de judecata daca pierd. Ca acum m-a scutit de cheltuieli! Si daca as face recurs, oare ce ar trebui sa fac? Si se poate sa ma puna sa platesc cheltuielile de la tot procesul?

Alte discuții în legătură

Solutia data in civil ma poate ajuta in penal pt pensia copiilor? Livica Livica Fostul sot, navigator, a declarat venitul net de aprox 900 lei lunar desi venitul in euro e foarte mare si nu e diurna, puteti exclude varianta asta. Am ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere rebeca_rebeca rebeca_rebeca Buna seara! Am divortat de 7 luni si am o fetita de 4 ani si jumatate. Instanta a stabilit o pensie de intretinere in valoare de 25% din venitul net lunar. ... (vezi toată discuția)
Cum calculeaza firma pensia pe care a trimis-o copiilor Livica Livica Am castigat in iunie pensia de 1500 lei pentru cei doi copii dar am primit tot pensia veche, de 300 lei. Acum la sfarsitul lunii am recurs si mi-am imaginat ca ... (vezi toată discuția)