avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 891 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Raspuns mincinos dat unei instante de judecata
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Raspuns mincinos dat unei instante de judecata

Incerc sa dovedesc in instanta faptul ca fostul sot are venituri mult mai mari decat cele declarate. Acesta, navigator fiind, a avut tupeu sa deschida actiune de micsorare de pensie de intretinere,( in conditiile in care plateste celor doi copii 250 lei si castiga 5000 euro pe luna din care declara doar 8oo lei) pt ca mai are un copil. Atunci eu am adus dovezi ca are venituri mult mai mari si am cerut sa plateasca pensia la venitul real. Instanta, la unul din termene a cerut printre altele societatii prin care pleaca fostul meu sot in voiaj sa declare veniturile pe care acesta le obtine din strainatate. Firma a mintit ca nu au cunostinta de alte venituri decat cele in lei si nici de vreun contract de munca cu strainatatea. Acum, pentru termenul urmator eu am depus dovada minciunii si anume: corespondenta prin mail prin care fostul meu sot era trimis in voiaj si o cerere a acestuia de a i se trimite un salariu in valuta in contul acestei societati, pentru societate si restul in contul familiei. Si dadea contul si suma si numele societatii. Ce credeti, este asta o dovada ca societatea a mintit si se vor lua masuri sau va ramane problema nerezolvata?
Cel mai recent răspuns: Livica , utilizator 15:32, 31 Ianuarie 2012
Am mai descoperit ceva care sper sa dovedeasca minciuna. Acum cateva luni am trimis la firma un mail prin care le atrageam atentia ca nu au facut bine ca nu au dat veniturile reale, cand se faceau cercetari pentru dosarul penal de catre politist si am primit urmatorul raspuns. Raspuns pe care l-am trimis la Judecatorie si sper sa conteze in favoarea mea pt ca se contrazice cu raspunsul dat de firma, ca nu cunosc sa aiba X relatii de munca cu armatorul, sau alte venituri decat cele in lei.
"Dupa cum v-am precizat in corespondenta purtata pana in prezent, societatea noastra are calitatea de intermediar in contractul incheiat intre dl. X si armator, contractul fiind semnat de noi, ca reprezentant al armatorului si nu in nume personal. Nefiind parte in contract, nu suntem in masura sa va oferim date referitoare la veniturile pe care acesta le realizeaza in baza contractului incheiat direct cu armatorul. In adresa inaintata Sectiei Politie am mentionat veniturile salariale pe care dl.X le realizeaza in calitate de angajat al SC X."
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Firma angajatoare are obligatia prevazuta de lege sa prezinte instantei veniturile.

Din cate am inteles eu firma a prezentat instantei veniturile..dar nu cele reale sau nu in mod complet.
vldstf a scris:

nedumerire : cum ati intrat in posesia mailurilor fostului sot? mie imi cam miroase a ceva penal!

Intra sub incidenta legii penale si doamna este pasibila de a raspunde penal daca sotul deschide actiune separata in acest sens.Fapta de a accesa in mod ilegal un sistem informatic ce apartine altuia(aici intra si sotul) cu scopul de a obtine informatii se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 5 ani. Pentru ca , in ciuda conceptiei generale, dreptul la itimitate este unul personal. Dar, asa cum am mai zis, doar daca sotul deschide actiune separat intram in sfera penala. In acest caz, justificari de genul .. " eu i-am violat corespondenta..ca nici el nu vrea sa plateasca pensie alimentara cat ar trebui" nu o sa va scape de probleme pentru ca situatiile se judeca individual.
Chiar daca mai citim mail-ul sotului si aflam cate ceva interesant de acolo..nu putem sa ne folosim de ele pentru a antrena forta coercitiva a statului. Nu e suficient ca o proba sa fie concludenta..ci mai trebuie sa fie obtinuta si in mod legal pentru ca, asa cum am subliniat si mai sus, necesitatea pedepsirii incalcarii unei norme de drept nu justifica incalcarea unei alte norme de drept. Dincolo de faptul ca sotul , in conditiile in care folositi aceste mailuri, va poate deschide actiune penala pt violarea secretului corespondentei.. in actiunea ce va intereseaza pe dumneavoastra acum (pensia alimentara)efectul imediat este ca proba nu o sa fie admisa pe motiv ca este obtinuta in mod ilicit. Asa ca riscati si respingerea probei si posibilitatea de a va enerva fostul sot si a-i crea contextul de a va face alte necazuri. Cand e vorba de bani, personal, nu as face afirmatii de genul "nu ar indrazni". Oamenii, chiar si cei apropiati, au tendinta de a ne uimi ..asa ca mai bine nu le dam ocazia sa ne uimeasca. Parerea mea e ca actionati haotic si faceti greseli de tactica... motiv pentru care va recomand sa consultati un avocat care sa cunoasca exact cazul , care sa vada exact cum arata acele mailuri si ce contin exact. Eu nu contest ca aveti dreptate si n-am dubiu ca si judecatorul si-a dat seama ca aveti dreptate.. dar judecatorul nu poate actiona decat in limitele legii asa ca incercati sa-i furnizati probe valide obtinute in mod legal. Cele mai frustrante cazuri sunt cele pierdute pe greseli de tactica.




Ultima modificare: Joi, 19 Ianuarie 2012
iulia., utilizator
Q.E.D. (quod erat demonstrandum). B-)
Vad ca va bucurati! Nu vreau sa comentez lucrul asta!
Multumesc doamnei pentru sfaturi! Mailul pe care l-am inserat mai sus a fost primit de mine personal pe adresa mea de mail , cat si celalalt pe care l-am trimis doar Judecatoriei. Am un singur mail listat care era din actele fostului sot. Daca va vrea sa-mi faca dosar penal pt acest mail, va trebui sa ia copiii sa-i creasca, presupun. Si nu va mai putea naviga. Asta nu o sa fie pe placul lui, pt ca , da, aveti dreptate, cand e vorba de bani, e in stare de orice ca sa nu-i piarda! Dar si el poate avea probleme cu legea daca dovedesc ca am dreptate! Aveti dreptate ca actionez haotic, mi-am dat seama de asta, dar o sa risc. Sa vedem ce se intampla pana la final!
Poate ar fi bine sa incercati sa obtineti informatiile prin documente scrise: adrese pe care sa le depuneti la societatea respectiva, cu numar de inregistrare, la care sa primiti raspunsuri tot in scris.
Documentele acestea ar putea fi admise ca proba, avand un caracter oficial.
Ar trebui sa faceti rost si de alte documente, scrise - nu mailuri, din care sa rezulte venitul fostului sot, de la alti angajatori cu care are contracte, daca exista ...
Mult succes!!

Alte discuții în legătură

Solutia data in civil ma poate ajuta in penal pt pensia copiilor? Livica Livica Fostul sot, navigator, a declarat venitul net de aprox 900 lei lunar desi venitul in euro e foarte mare si nu e diurna, puteti exclude varianta asta. Am ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere rebeca_rebeca rebeca_rebeca Buna seara! Am divortat de 7 luni si am o fetita de 4 ani si jumatate. Instanta a stabilit o pensie de intretinere in valoare de 25% din venitul net lunar. ... (vezi toată discuția)
Cum calculeaza firma pensia pe care a trimis-o copiilor Livica Livica Am castigat in iunie pensia de 1500 lei pentru cei doi copii dar am primit tot pensia veche, de 300 lei. Acum la sfarsitul lunii am recurs si mi-am imaginat ca ... (vezi toată discuția)