Incerc sa dovedesc in instanta faptul ca fostul sot are venituri mult mai mari decat cele declarate. Acesta, navigator fiind, a avut tupeu sa deschida actiune de micsorare de pensie de intretinere,( in conditiile in care plateste celor doi copii 250 lei si castiga 5000 euro pe luna din care declara doar 8oo lei) pt ca mai are un copil. Atunci eu am adus dovezi ca are venituri mult mai mari si am cerut sa plateasca pensia la venitul real. Instanta, la unul din termene a cerut printre altele societatii prin care pleaca fostul meu sot in voiaj sa declare veniturile pe care acesta le obtine din strainatate. Firma a mintit ca nu au cunostinta de alte venituri decat cele in lei si nici de vreun contract de munca cu strainatatea. Acum, pentru termenul urmator eu am depus dovada minciunii si anume: corespondenta prin mail prin care fostul meu sot era trimis in voiaj si o cerere a acestuia de a i se trimite un salariu in valuta in contul acestei societati, pentru societate si restul in contul familiei. Si dadea contul si suma si numele societatii. Ce credeti, este asta o dovada ca societatea a mintit si se vor lua masuri sau va ramane problema nerezolvata?
Societatea respectiva nu trebuie sa dea relatii cu privire la grila se salarizare pe care o practica. Exista pragul salariului minim pe economie.. de acolo.. in sector privat ..e treaba angajatorului cat si pe care angajat plateste mai mult sau mai putin. Ma indoiesc ca o sa se puna in discutie acest aspect..dar, daca se pune, cel mai probabil avocatul partii adverse o sa sustina ca gradul de pregatire, studii, competente,atributii e diferit. In concluzie acele anunturi trimise instantei nici nu va incurca..nici nu va ajuta.
Daca societatea refuza in mod expres sau pur si simplu nu depune informatiile solicitate de instanta (fara a motiva de ce nu le-a depus) se sanctioneaza cu amenda. Veridicitatea informatiilor se prezuma pana la proba contrarie ce cade in sarcina dumneavoastra.
Mail -urile sunt probe ce pot fi rasturnate destul de usor pentru ca nu au caracter oficial. Aici e discutabila situatia..dar oricum ..sunt probe slabute.
Va multumesc pentru raspuns! Totusi nu inteleg, un lucru! Probele mele , chiar daca sunt slabute, dovedesc faptul ca realitatea este alta. Daca s-ar lua in calcul, s-ar putea face dreptate dupa parerea mea. Uneori buturuga mica rastoarna carul mare, nu-i asa?
Deci este posibil ca societatea sa plateasca amenda. Oare societatea nu prefera sa spuna adevarul in loc sa plateasca amenda? In definitiv este vorba de un simplu angajat! De ce trebuie sa minta societatile cand e vorba de navigatori?! Si cine crede ca un navigator pleaca pe mare pt 800 lei?
Cu privire la declaratia societatii...v-am explicat situatia in mesajul precedent. Buna credinta a societatii respective se prezuma. Dumneavoastra trebuie sa demonstrati ca veniturile declarate de societate sunt eronate. Problema se pune cum faceti asta?
Un mail poate fi folosit in instanta ca proba daca are semnatura electronica. E greu sa corelezi o persoana cu o adresa de mail in conditiile lipsei de semnatura electronica.Intr-un caz penal poate ar mai fi ceva sanse cu expert tehnic care sa analizeze headerele..dar in civil am dubiu ca se complica un judecator cu asa ceva. Apoi nu prea puteti justifica cum de sunteti dumneavoastra in posesia unui mail ce apartine corespondentei personale a sotului(intram in sfera de actiunea a penalului) si probele obtinute in mod nelegal sunt oricum inlaturate.
Anuntul din ziar..v-am explicat anterior de ce nu are relevanta.
In principiu dumneavoastra aduceti orice proba ce considerati ca va poate folosi ...ca rau nu are cum sa faca.(aveti doar grija cum le obtineti..sa nu dati in alte necazuri).
Societatea nu plateste amenda.. pt ca a depus adeverinta cu venitul angajatului.(platea amenda daca nu o depunea) E foarte posibil ca societatea chiar sa spuna adevarul.. si aia sa fie suma pt care e incheiat contractul dintre angajat si angajator(si restul banilor sa fie plata "la negru")
In instanta nu o sa gasiti nici un judecator care sa zica "du-te dom'le.. nu te cred" . Totul se probeaza.