avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Activitate exangajat

Activitate exangajat

imi puteti spune va rog daca actionarea in judecata se face in Romania? Sau.. se face in UK ?
va multumesc!

Imi puteti spune va rog si daca investitorul poate cere daune (morale sau de alt fel), si cum se calculeaza aceste daune ?
Si daca imi puteti lamuri si situatia cu actionarea in judecata , daca s-ar face in Romania sau UK...

multumesc din nou,
Sergiu
Buna ziua

Am o mare problema cu un investitor din UK. Am ajuns la o intelegere verbala cu el sa accept o investitie de X lire intr-o firma pe care o vom infiinta (firma se va invarti in jurul unui software popular creeat de mine), in urma careia el va avea 60% din afacere si eu 40%. Am fost de acord cu el, si am schimbat cateva emailuri felicitandu-ne pt afacere (practic confirmand faptul ca exista o intelegere), dar nu am specificat niciodata (nici unul din noi) care sunt termenii afacerii in emailuri.
Intre timp, am primit o oferta mult mai buna de la altcineva, si as vrea sa-l refuz pe primul investitor. Cand i-am dat "vestea", primul investitor m-a amenintat ca ma da in judecata, pe baza intelegerii verbale pe care o avem (aparent, in UK intelegerea verbala are aceeasi valoare ca si cea scrisa).

Iata intrebarile mele:

1. Daca vrea sa ma dea in judecata, trebuie sa o faca in Romania sau in UK ? Eu eram pe teritoriul Romaniei cand am acceptat intelegerea (conversatie la telefon)
2. Este acceptata ca proba in instanta in Romania o intelegere verbala ? Dar emailurile ?

Va multumesc mult!

Sergiu
Multumesc!

Dat fiind faptul ca legea 263 se refera la pensii, plafonul de 5 salarii medii brute se aplica si la celelalte contributii ? (sanatate, somaj) ?
Am inteles ca la PFA, pentru plata contributiilor sociale exista un plafon de 5 salarii medii pentru baza de calcul. Este adevarat?
Ma astept in viitorul apropiat sa depasesc aceasta suma lunar, si as vrea sa stiu daca exista vreun astfel de plafon. Am tot intrebat in stanga si-n dreapta (contabil, avocat, ORC) dar nu a stiut nimeni sa-mi raspunda
Răspuns la discuția Impozit vanzare website?
inline1, ai mai aflat raspunsul la intrebarea ta?

10x
Buna ziua

Am dezvoltat in urma cu cateva luni o aplicatie software, care a ajuns sa "prinda" si sa aiba mai bine de un milion de utilizatori. Am inceput de saptamana trecuta sa primesc telefoane si oferte de a cumpara aplicatia asta.

As vrea sa ma ajutati va rog cu raspunsuri la 2 intrebari
1. Cu cine ar trebui sa vorbesc pentru consultanta ? Un avocat, un contabil .. cu cine?
2. La ce ar trebui sa am grija cand fac o astfel de vanzare? Din moment ce e facut de mine softul asta, nu am nici un fel de act de proprietate sau vre-o alta hartie asemanatoare? Cum s-ar face practic tranzactia ?

Va multumesc anticipat!
as vrea si eu un raspuns la intrebarea lui marco. Sunt in aceeasi situatie ca el.
Ce ma deranjeaza pe mine este partea de mai jos din Terms&Conditions ale concursului. Ce acte ar trebui sa le trimit pentru plata taxelor ?

Taxes: ALL TAXES ASSOCIATED WITH THE RECEIPT OR USE OF THE AWARDS ARE THE SOLE RESPONSIBILITY OF THE AWARDEES. Palm reserves the right to withhold any taxes as required by applicable law. Unless there are more awards than eligible Applications, all awards will be awarded (other than awards withheld for tax purposes as required by applicable law) and are not transferable. Awardees will be required to supply appropriate documentation and information to permit Palm to comply with all applicable United States, state, provincial, local, and foreign tax reporting and withholding requirements.

Va multumesc anticipat!!

PS: organizator a mai mentionat ca "concursul" nu este de fapt chiar concurs, e doar o modalitate de a da niste bani bonus aplicatiilor participante din top.
Buna ziua

Sunt foarte aproape de a castiga un concurs pe un site american (deci banii vin din SUA, probabil prin PayPal), in jur de 12.000$. Am muncit mult ca sa castig banii astia, si acum sunt foarte bucuros, dar tocmai am realizat ca fiind vorba de atat de multi bani, s-ar putea sa fie nevoie sa platesc taxe.
Imi puteti spune ce/cum trebuie sa fac ca sa nu platesc/platesc cat mai putin la stat?

Cred ca e important sa mentionez ca am si PFA pe numele meu, desi la concurs nu sunt inscris cu contul de banca asociat pfa-ului, si totodata as putea foarte usor sa transfer toti banii pe contul cuiva care nu are PFA, inainte ca banii sa ajunga in tara. Mentionez ca nu pot taia factura firmei care organizeaza concursul (birocratie f mare)

In caz ca este vreo diferenta, intentionez sa mai particip la un concurs asemanator, unde premiile sunt de peste $40,000. Acolo se procedeaza altfel?

Va multumesc

PS: daca ajuta la ceva, si sunt taxe mai mici pt o firma facuta de un student, pot vorbi cu un prieten sa-si faca.