Buna ziua. Lucrez la o societate comerciala si trebuie sa fac evaluarea personalului insa nu prea am inteles procedura.
Am inteles ca pot sa fac evaluarea anuala pt angajatii care au lucrat cel putin 6 luni in 2011, per supusa evaluarii fiind 01.01.2011-31.12.2011 iar pt cei care nu au lucrat 6 luni nu fac evaluarea anuala.
Insa, in mod exceptional, evaluarea performantelor se face si in cursul perioadei evaluate, in urmatorul caz: atunci cand pe parcursul perioadei evaluate contractul individual de munca al salariatului evaluat inceteaza sau se modifica, in conditiile legii.
As avea urmatoarele intrebari:
1,Daca am un angajat care de ex prin luna martie 2011 i s-a incetat CIM, va trebui sa ii fac evaluare inca din momentul angajarii pana in momentul in care i s-a incetat CIM?
2. Daca CIM se modifica la locul sau felul muncii in 2011, fac evaluarea inca de la angajare si pana in prezent si apoi in ianuarie 2012 ii voi face o evaluare anuala?
3. Daca dupa cateva luni dupa ce voi face evaluarea anuala unui angajat ii inceteaza CIM ii voi face evaluare pe per cuprinsa intre ultima evaluare si data incetarii CIM?
Va multumesc anticipat.
Buna ziua, lucrez de peste 30 de ani la o institutie de stat. Anul acesta inca nu am putut beneficia de nici o zi de concediu de odihna, deoarece nu am inlocuitor. Nimeni nu accepta sa ma inlocuiasca. Mentionez ca am fost programata in concediu in primavara si in vara. Am complectat cererea de concediu tip, dar deoarece nu am inlocuitor, secretara nu mi-o accepta la inregistrat. Am cerut inlocuitor de la sefa de personal, dar dansa nu poate obliga pe nimeni sa ma inlocuiasca. Dansa a vorbit cu domnul manager, care a propus un inlocuitor, dar persoana respectiva refuza sa ma inlocuiasca. Sunt in situatia in care nu pot beneficia de concediul meu legal de odihna. Va rog frumos sa-mi spuneti ce pot face in aceasta situatie. Va multumesc.
Pana acum au fost 3 infatisari. In cadrul acestui dosar penal ne-am constituit parti civile, si in cadrul pretentiilor noastre am precizat salariile neplatite, urmand ca la urmatoarea infatisare sa aducem de la un expert contabil un stat de salarii cu valoarea salariilor neplatite.
Buna ziua. In anul 2009 am lucrat 5 luni in cadrul unui ong si nu mi s-a platit salariul. As dori sa precizez ca in aceasta perioada, nu aveam un sediu stabil si chiar cateva luni nu am avut deloc sediu. Nu mi s-a pus la dispozitie niciodata un calculator si din acest motiv stateam acasa. Erau zile cand nu lucram deloc si erau zile cand aveam de lucru.
L-am dat in judecata impreuna cu colegele mele, constituindu-ne parti civile, cazul fiind incadrat ca si caz penal, pentru infractiunea de inselaciune.
As dori sa va intreb daca as putea sa imi castig prin instanta salariile neplatite sau mai bine as ajunge la o intelegere cu angajatorul, chiar daca nu mi se vor plati toate salariile. De asemenea angajatorul doreste sa aduca un martor care sa precizere ca nu am lucrat 8 ore in fiecare zi. Daca va dovedi ca nu am lucrat zilnic 8 ore se poate ca angajatorul sa nu trebuiasca sa imi plateasca salariile? Si se poate ca dupa ce au trecut cativa ani de cand mi se datorau salariile sa nu mai fie obligat sa imi plateasca salariul? Va multumesc anticipat.
Am si eu o nelamurire. Beneficiez de o pensie de urmas si din 1 august m-am angajat la o firma. In contractul individual de munca scrie ca pentru urmatoarele 30 de zile sunt in perioada de proba. Pentru aceasta perioada de proba mai pot beneficia de pensia de urmas? Sau trebuie sa ma duc la oficul de pensii sa anunt ca m-am angajat, nemaiputand beneficia de pensie din 1 august. Va multumesc anticipat pentru raspuns.