Buna ziua, lucrez de peste 30 de ani la o institutie de stat. Anul acesta inca nu am putut beneficia de nici o zi de concediu de odihna, deoarece nu am inlocuitor. Nimeni nu accepta sa ma inlocuiasca. Mentionez ca am fost programata in concediu in primavara si in vara. Am complectat cererea de concediu tip, dar deoarece nu am inlocuitor, secretara nu mi-o accepta la inregistrat. Am cerut inlocuitor de la sefa de personal, dar dansa nu poate obliga pe nimeni sa ma inlocuiasca. Dansa a vorbit cu domnul manager, care a propus un inlocuitor, dar persoana respectiva refuza sa ma inlocuiasca. Sunt in situatia in care nu pot beneficia de concediul meu legal de odihna. Va rog frumos sa-mi spuneti ce pot face in aceasta situatie. Va multumesc.
Pai in institutiile de stat angajatii fac ce vor ei.
"Nu vor sa va inlocuiasca..." Dar sa mai incaseze salariul vor ? Le place cand incaseaza ? In institutiile de stat s-a auzit de fisa postului ?
Mergeti in audienta la manager si explicati situatia ...puteti invoca pevederile art.144 alin.2 C.mun., si anume : Dreptul la concediu de odihna anual nu poate forma obiectul vreunei cesiuni, renuntari sau limitari.