ciprian.musat a scris:
Salutare,
Am o situatie mai complicata care necesita neaparata rezolvare si nu stiu cum sa fac. Pe vremea cand inca eram tanar si nestiutor un cunoscut din Germania a venit si si-a deschis o firma in Romania la care m-a pus pe mine administrator (nu sunt asociat ci doar administrator). Treaba nu a mers niciodata dar am fost angajat (inca sunt) cu carte de munca pe firma asta in functia de director (care nu inseamna nimic pentru ca firma doar pe mine ma are angajat). Acum as vrea neaparat sa renunt la slujba de administrator in primul rand si sa imi vad de propria viata. Problema este ca asociatul este in Germania si nu mai vrea sa vina in Romania iar eu am ramas cu firma pe cap. Cum pot sa ma retrag din aceasta prostie astfel incat sa nu mai am batai de cap? Cum sa procedez pentru a nu mai fi administratorul firmei? Multumesc pentru orice idee sau ajutor!
Eu am un act constitutiv in fata mea (acesta este doar un exemplu) si in articolul 8.2.2. este scris urmatoarele:
"Mandatul administratorului est valabil pina la revocarea acestuia de asociatul unic. Mandatul administratorilor este revocabil. Revocearea nu atrage dupa sine plata daunelor-interese din partea societatii. Administratorul poate renunta la functiile sale cu conditia de a anunta in prealabil asociatul unic cu 30 zile inainte, printr-o scrisoare recomandata cu confirmare de primire, sub rezerva dreptului societatii de a solicita daune-interese administratorului care demisioneaza din rea vointa si fara cauza legitima"
Va fi bine sa cititi act constitutiv ca deja scrise de ELLABV:
In ceea ce priveste numirea prin actul constitutiv - trebuie sa cititi actul.
Si eu am o intrebare:
- care va fi situatia in care un administrator va renunta la functiile sale prin intermediul unei scrisori inregistrati in cazul in care asociat unic
nu va numi un alt administrator ? E ceva scris in lege intr-un asemenea caz, si daca da, in care lege ?
Va multumesc pentru raspuns !
Chris