Am o nelamurire in ceea ce priveste autorizatia de constructie a unei anexe (magazie) si a gardului. Din ce am citit, am inteles ca e nevoie de proiect pentru obtinerea autorizatiei.
Acum si intrebarea. Autorizatia de construire obtinuta in urma depunerii proiectului pentru casa spune asa:
"Se autorizeaza executarea lucrarilor de construire pentru: Locuinta P+1E+M, Anexe si utilitati (inclusiv bransament electric), imprejmuire".
Asta inseamna ca pot construi linistit magazia si gardul?
Am tot cautat informatii referitoare la deschiderea minima a unui teren in vederea obtinerii autorizatiei de constructie. Am inteles ca variaza aceasta dimensiune in functie de localitate. Imi puteti spune unde mai concret in pasii de obtinere a autorizatiei poate aparea aceasta problema?
Cazul meu concret: vreau sa achizitionez un teren care este ultimul pe drumul de servitute. Drumul se opreste in teren si are latimea de 5m. Toate celelalte loturi au deschidere la drum de 20m.
In data de 23 aprilie 2014 am primit amenda pentru lipsa ITP si mi s-a luat talonul, desi detineam si inca detin un ITP valabil. In registrele Politiei nu apar cu un ITP valabil, insa la RAR da si din aceasta cauza am fost sanctionat. A doua zi talonul l-am recuperat de la Politie pe baza certificatului ITP. Am depus plangere contraventionala la Judecatoria Buftea cu toate actele necesare: CI, permis conducere, certificat ITP valabil, bonul primit de la ITP, copie dupa talon, dovada ca mi-am recuperat talonul, copie dupa procesul verbal, un print-screen de pe site-ul RAR din care reiese ca am un ITP valid etc.
Astazi am primit o comunicare prin care mi se cere sa prezint dovezile pe care se sprijina fiecare capat de cerere iar pentru martori, numele, prenumele si adresa de domiciliu, sub sanctiunea anularii cererii.
Mentionez ca nu am citat niciun martor in cerere si nici in procesul verbal. De asemenea, la dosarul in care am anexat cererea, am atasat toate aceste documente doveditoare.
Ce documente ar trebui sa mai prezint acum? Aceleasi? Sau trebuie sa prezint si altceva? O alta cerere?
Buna seara,
Am contestat o amenda rutiera privind depasirea vitezei, mizand pe faptul ca nu mi-a fost prezentata nicio proba in momentul in care m-au oprit agentii de circulatie.
Am primit prin posta intampinarea politiei impreuna cu toate actele ce le-am solicitat privind legalitatea aparatului radar si cu inregistrarea video din momentul sanctiunii.
Certificatul metrologic, autorizatia radar si omologarea radarului sunt valabile.
Pe inregistrarea video insa, in momentul in care am fost inregistrat nu se vede numarul de inmatriculare (intamplarea fiind intr-o noapte). Fix in momentul in care acesta devine vizibil, viteza mea dispare de pe ecranul radar. Intrebarea mea este daca m-as putea lega in intampinare de acest lucru, mentionand faptul ca in momentul in care se poate distinge numarul masinii mele, nu este mentionata nicio viteza ilegala. Se face doar o prezumtie a faptului ca aceea este masina mea desi nu se vede numarul de inmatriculare in momentul in care depasisem viteza legala.
Adevarat. Dar nu vad nicaieri indicatorul "accesul interzis". :) Problema mea este cu ce scrie in procesul verbal.
Eu de fapt am intors la al doilea scuar, deci dupa ce am intors n-am intrat la plecari, am intors pentru ca mi-am dat seama ca merg prost. Intoarcere pe sensul bun am facut-o pe langa trecerea de pietoni, si acela e un marcaj de interzis de oprire din ce stiu. Am ajuns apoi la giratoriu si am ocolit toata parcarea din stanga ca sa ajung din nou la plecari. Numai ca n-am apucat sa mai ajung la plecari pentru ca am fost oprit. N-are neaparat importanta dpdv legal, doar ca ma deranjeaza acest exces de zel. Era evident ca nu am vrut sa fentez ca sa ajung la plecari ci pur si simplu am gresit. Si vreau acum sa stiu daca ma pot lega de faptul ca in procesul verbal scrie "indicatorul accesul interzis" cand de fapt nu exista acest indicator acolo.
Inca o nelamurire.
In procesul verbal scrie "nu a respectat semnifiactia indicatorului accesul interzis". Pe bucata de drum respectiva nu era nici un indicator "accesul interzis". Este vorba de aeroportul Otopeni, unde in dreptul terminalului plecari sunt doua benzi, un mic scuar, si inca doua benzi, insa toate sunt pentru un singur sens. Eu am ratat intrarea la terminalul plecari si nu mi-am dat seama ca cele doua benzi din stanga sunt tot pentru inainte si am intors in capatul scuarului. Dupa ce mi-am dat seama de greseala, am asteptat sa se intrerupa scuarul (aprox. 20 metri) si am intors, insa deja fusesem depistat. Daca nu exista acel indicator pe acea bucata, ma pot lega de acest detaliu in contestatie?
Multumesc de raspuns!
Deci sa inteleg ca nu se va anula intreg procesul verbal, ci doar amenda corespunzatoare ITP-ului? Desi este doar un proces verbal, si nu doua?
Am o problema de natura rutiera.
Am efectuat o intoarcere pe un drum cu sens unic si doua benzi (convins fiind ca drumul e cu doua sensuri) si am fost oprit de politie. Dupa ce mi-au cerut actele au ajuns la concluzia ca ITP-ul e expirat (desi verificarea apare efectuata in talon, insa nu figura in baza lor de date) si mi-au dat amenda pentru intrare pe sens interzis si ITP expirat, retinandu-mi si talonul.
Am ajuns acasa si am verificat pe siteul RAR, unde figurez cu ITP valid.
Intrebari:
1. Banuiesc ca solutia de atac este contestatie la judecatorie. Stie cineva ce documente trebuie depuse la dosar? Validitatea ITP-ului se ia doar in original de la RAR?
2. Intreg procesul verbal va fi anulat? Adica si amenda de intrare pe acces interzis?