sigur ca este recomandat. voi mi-ati sters mesajul anterior doar pt ca am avut o alta opinie si am prezentat o realitate deranjanta. dar puneti-va in situatia invatatoarei ce are intr-o clasa 33 de elevi din care 2-3 sunt cu cerinte speciale care vesnic in timpul unei ore tipa, isi trantesc lucrurile, se plimba prin clasa, lovesc alti elevi, canta fac galagie de-ti fac praf ora. e normal ca ceilalti parinti sa se revolte si eventual sa-si doreasca mutarea copiilor intr-o alta clasa/scoala.
la scoala unde invata copilul meu am vazut ca sunt astfel de clase unde sunt 1-2 copii cu nevoi speciale si care beneficiaza de profesor insotitor platit jumate de stat, jumate de parintii copilului. acei parinti se implica direct, coopereaza cu psihologul scolii ... le pasa.
d-na ce-a deschis topicul clar n-a facut nimic sa-si ajute copilul.
ea doar stie ca are drepturi .... de a reclama si ameninta cu ... directorul, inspectoratul, autoritatile.
stergeti-mi si mesajul asta. stiu, deranjeaza.
traim intr-o luime unde toti avem drepturi, nu si responsabilitati.
conform declaratiilor de la fisc, 25% din veniturile lui presupun plata unei pensii alimentare copilului de aproape 5 ori mai mult decat plateste el lunar de ani de zile.
la un calcul estimativ prejudiciul acumulat reprezinta o suma fff mare.
faptul ca incalca cu buna stiinta hotararea judecatoreasca batandu-si joc de ea si de propriul copil pana la urma, nu are nici o valoare?
fostului meu sot i-a fost stabilt prin hotarare judecatoreasca plata a 25% din veniturile sale totale ca pensie alimentara pt copilul rezultat in urma casatoriei noastre.
cu toate acestea de doi ani si jumatate plateste pensia alimentara cu mult sub valoarea reala a veniturilor sale cu care figureaza la fisc.
pt ca refuza orice comunicare si incalca voit aceasta hotarare judecatoreasca i-am facut plangere la parchet.
as dori sa stiu ce risca el in situatia de fata?
nu doresc sa-i fac rau si nu pt el care este un iresponsabil, ci pt ca nu vreau sa se rasfranga in vreun fel acest lucru asupra viitorului copilului meu.
Dar daca plateste pensia alimentara o data la 3 luni la o valoare de 25% din venitul minim pe economie motivand ca atat castiga, cand in realitate veniturile lui sunt mult mai mari pe statul de plata, eu pot cere in instanta sa plateasca retroactiv pensia alimentara la valoarea reala a veniturilor realizate din 2009 pana in prezent?
Nu cunosc nici in prezent cine ii sunt angajatorii insa cu siguranta nu este incadrat cu minimul pe economie.
Cum pot proceda pt a-l determina sa procedeze corect si sa plateasca pensia alimentara copilului, raportat la salariul lui real si nu in bataie de joc cum o face de 2 ani incoace?
Am avut surpriza neplacuta sa constat ca pt vineri 28 nov2009, prima zi de Kurban Bayram, sarbatoare principala a cultului musulman (echivalentul la crestini ar fi Craciunul), mi s-a cerut de catre conducerea scolii unde lucrez, sa-mi gasesc inlocuitor pe care sa-l platesc eu, sau sa gasesc o alta modalitate, eventual un fel de schimb cu un alt coleg, daca imi doresc sa lipsesc de la servici.
Le-am spus ca atat timp cat este sarbatoare legala, nu cade in sarcina mea sa-mi platesc inlocuitorul, nici sa mi se taie ziua de la plata, iar persoana care ma inlocuieste trebuie platita la plata cu ora de catre scoala si nu catre mine. (cel putin eu asa stiu ca ar trebui sa se procedeze)
Secretara a sunat la contabilitate la centru de unde i s-a spus ca nu s-au mai confruntat cu aceasta situatie, asa ca sa mi-o rezolv singura si sa-mi asigur inlocuitor, eventual platindu-l din propriu-mi buzunar.
Mi se pare ceva absurd.
Sunt convinsa ca exista reglementari clare in domeniu, iar conducerea scolii ar trebui sa fie la curent.
As dori sa cunosc exact care este procedura legala in situatia data, pt ca nu mi se pare normal sa nu ma bucur de aceste zile libere care mi se cuvin. Eventual as dori daca imi puteti spune unde anume sa caut in lege, pt a ma putea justifica clar contabilei si conducerii scolii.
Pana acum nu am avut probleme de acest gen, am lucrat intr-o alta scoala, unde drepturile imi erau respectate, situatia aceasta a aparut abia aici, la noua scoala unde sunt in prezent.
Multumesc!
am incercat sa deschid un post nou, insa nu mi-a iesit.
interesant!
vorbeati in turca sau engleza?
500 de euro acum la ei este o suma mare de bani, cam atat stiu ca este salariul unui director intr-o fabrica.
cam greu de crezut ca era femeie dupa cum cunosc eu mentalitatea lor.
barbati turci din Turcia care au relatii cu femei romance tot vezi, insa invers, femei turcoaice de Turcia cu barbati romani, nu.... si nici alte nationalitati.
le-ar manca familia de vii.
banuiesc ca nu esti vorbitor de limba turca si ai comunicat cu ... ,,ea,, in engleaza.
femeile din Turcia, oricata scoala ar face in final tot casnice vor fi in marea lor majoritate.
toate posturile lor tv abunda in prezent de reclame prin care se cere populatiei sa-si lase fetele sa mearga la scoala.
acolo numarul oamenilor analfabeti este mult mai mare decat la noi, pt ei importanta este educatia baietilor, nu a fetelor.
ori tu ai dat peste o fata scolita, isteata si cu o educatie occidentala, ori te-ai conversat dragalas cu un turculet istet ce te-a jucat cum a vrut.
(esti sigur ca era din Turcia?)
ramai cu un gust amar si cu o experienta neplacuta.
uita si mergi mai departe.
am achizitionat in timpul casatoriei o masina in leasing. contractul, actele sunt toate pe numele fostului sot. teoretic pana la momentul despartirii in fapt, masina era achitata cam 70% din valoare. ratele le plateste in prezent el.
recent am introdus actiunea de partaj pt bunurile comune. vreau sa stiu daca si masina poate face obiectul partajului, avand in vedere ca este in leasing si daca pot cere o parte din valoarea achitata pe ea pana la momentul divortului. daca da, cum, cand si sub ce forma pot face asceasta solicitare?
bun, si in situatia data, eu de unde cunosc valoarea sumei pe care el trebuie s-o plateasca.
in sentinta de divort s-a hotarat ca el sa plateasca 25% din venitul realizat, numai ca eu nu-i cunosc venitul.
nu mi s-a comunicat in nicii un fel o suma anume. e necesar sa iau legatura cu fostul sau loc de munca si sa solicit de la contabilitate sa-mi calculeze cat inseamna acest 25% sau cum?
el nu este rau intentionat, mi-a cerut sa deschid un cont bancar unde sa vireze pensia alimentara.
multumesc mult!
as dori sa stiu cum trebuie sa procedez in situatia in care recent am legalizat hotararea de divort, fostul sot trebuie sa plateasca pensia alimentara copilului meu, incepanad cu luna februarie.
din februarie si pana acum el a schimbat locul de munca, nu stiu exact de cand, stiu doar ca in prezent nu este angajat cu carte de munca.
am inteles ca trebuie sa deschid un cont la o banca unde sa vireze aceasta pensie.
pe mine ma intereseaza perioada februarie - august, in situatia in care el a intrerupt activitatea cu fostul loc de munca, nu cunosc salariul pe care-l avea acolo. cum trebuie sa procedez pt a sti exact care ar fi valoarea pensiei ce trebuie s-o plateasca retroactiv, si cum se calculeaza pensia in situatia de fata, el nefiind in prezent incadrat cu carte de munca.
multumesc mult!