Cf HG 1344/2003..art 25 alin 3 si 7, am dreptul sa fac operatiuni de comert inaintea eliberarii autorizatiei....oricum, multumesc !
Acum, am o alta problema legata de aceasta contestatie...nu stiu daca am sau nu procedura prealabila inaintea sesizarii instantei....in pv scrie ca pot face contestatie la instanta competenta cf og 2/2001 art 32,dar in ordonanta scrie ca se face plingere adresata autoritatii din care face parte agentul constatator....
Pot obtine un raspuns de la un avocat?? va multumesc anticipat!
buna ziua,
am primit o amenda de la opc pt exercitarea operatiunilor de comert cu metale pretioasa fara a avea autorizatia emisa de ANPC...cf OG 190/2000 art 18.....
in fapt situatia de prezenta astfel: am primit invitatie sa ma prezint la sediu opc cu o serie de documente si anumite produse sigilate de catre reprezentantii opc in ziua respectiva....mentionez ca in invitatie nu mi s_a cerut sa aduc si autorizatia de la ANPC...
in fine, dupa multa vorba inutila, imi cer doamnele si autorizatia de la ANPC....eu le explic ca nu am asa ceva la mine si ca nu e pe lista documentelor cerute in invitatie si ca...oricum, autorizatia trebuie sa imi iasa...le explic ca se ocupa cineva de toata procedura de autorizare si ca am fost informata ca am dreptul sa fac fapte de comert din momentul in care se demareaza procedura...care nu e tocmai simpla...
imi dau dreptate, dar imi cer sa fac dovada depunerii actelor in vederea autorizarii in momentul respectiv....
degeaba le-am explicat ca nu am cum in acel moment, doar nu umblu cu toate actele dupa mine....si le cer imi lase un timp la dispozitie ca sa pot face asta...
dupa care, doamna decide ca ma amendeaza si imi confisca toata marfa si imi spune ca nu e nici o prb daca pot face dovada, o sa imi primesc marfa inapoi...
in 2 zile am primit si autorizatia si le-am contactat telefonic ca sa vedem cum trebuie sa procedez....doamna comisar, imi spune sec, ca sefu e plecat si ca nu se poate momentan.......revine in citeva saptamini, dar pot plati amenda intre timp si vb dupa...
i-am comunicat ca in acest caz, am sa fac contestatie in instanta.....ceea ce si intentionez sa fac, numai ca nu stiu care este legea care prevede posibilitatea exercitarii activitatii comerciale in timp ce se deruleaza procedura de autorizare...
actele pe care imi sustin pretentiile sunt: modificarea actului constitutiv cu privire la codul caen necesar inaintea depunerii actelor la ANPC si cererea de aderarea la un patronat de metale petioase....ambele avind date anterioare zilei in care s-a efectuat controlul..
ma poate indruma cineva c privire la temeiul de drept?
asa cum am spus in prima parte, am facut acest lucru...am fost chiar ieri la ei si dupa multe insistente, m-a primit avocatul firmei, care nici macar nu a vrut sa se uite pe cererea facuta de mine.M-a expediat imediat, spunindu-mi sa ma duc in instanta daca nu imi convine.
eu am intrebat daca este necesar sa-i notific cu confirmare de primire, in sensul ca, nu stiu daca este obligatorie sau nu acest lucru inainte de a intenta actiunea, dar nu ma astept sa rezolv amiabil cu ei.
am si eu un leasing in derulare si pt ca am preferat sa pun banii direct in contul societatii, cind am facut tranzactia am gresit nr contractului si nici nu am specificat altceva in afara de numele meu,desi ar fi trebuit sa mentionez numele firmei...daca nu primeam mail de la firma de leaisng pein care ma anuntau ca am datorii in valoare de....., nici macar nu imi dadeam seama ca am pus banii pentru alt contract.
buna ziua!
am facut o plata catre o societate de leasing cu care nu am nici o legatura, am depus direct in contul lor , pe foaia de varsamant apare numele meu, dar si nr unui contract de leasing pe care ei il au cu o alta societate ( cu care eu nu am nici o legatura).
am fost la firma de leasing sa imi recuperez banii si mi-au spus ca nu mi-i pot inapoia pentru ca plata este facuta pentru un contract in derulare si nu conteaza ca am facut-o eu...putea sa o faca oricine. Mai mult, mi-au sugerat vadit suparati sa ma duc i instanta daca nu imi convine.
pot sa imi recuperez acesti bani intentin o actiune ptr plata nedatorata?
este necesar sa le cer, mai intai plata sumei in scris printr-o notificare?
daca termenul de contestatie a trecut, inseamna ca hotarirea a ramas definitiva si irevocabila....si nu cred ca mai aveti ce face in cazul acesta. daca a fost dizovata prin hotarire judecatoreasca, a fost si radiata.
Buna ziua!
Am si eu nevoie de o mica lamurire.....am un srl in care sunt asociat si administrator 50%....asociatul meu a convocat AGA cerind dizolvarea societatii.....in ziua convocarii, am intocmit un proces verbal in care se consemna data pentru urmatoarea intilnire si pe ordinea de zi raminind aceasi cerinta, dizolvarea societatii.
Maine are loc cea de a doua intilnire si din cite am auzit , acum ar vrea sa imi cesioneze partea lui pentru o suma imensa de bani, cu care eu nu sunt de acord....eu stiam ca este suficient acest proces verbal intocmit si notificarea in care el imi solicita acordul pentru dizolvarea societatii, pentru a putea merge la Registru sa incep procedura de dizolvare.
daca el s-a razgindit acum, eu mai pot dizolva societatea?
buna ziua
imi poate spune cineva ce formalitai trebuiesc indeplinite pentru a putea comercializa confectii de provenienta turca?
multumesc anticipat!
multumesc pentru raspuns!
am un certificat constatator al firmei respective in care se arata ca sunt 2 administratori 50-50%, respectiv punct de lucru expirat in 2008...si ... am si actul aditional de reziliere a contractului de inchiriere in care se precizeaza ca ijcepind cu data de 04 aug contractul este reziliat.Contractul meu de inchiriere a spatiului incepe sa produca efecte incepind cu data de 05 aug, ceea ce inseamna ca este perfect ok,nu?
imi puteti spune daca trebuie sa fac actiune scrisa sau este suficient sa ma prezint la termen cu aceste documente?
eu n-am primit copie de la cererea facuta catre instanta si nici la registru nu au vrut sa mi-o dea, motivind ca trebue sa astept termenul de judecta.