avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 831 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... contestatie amenda opc
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

contestatie amenda opc

buna ziua,
am primit o amenda de la opc pt exercitarea operatiunilor de comert cu metale pretioasa fara a avea autorizatia emisa de ANPC...cf OG 190/2000 art 18.....
in fapt situatia de prezenta astfel: am primit invitatie sa ma prezint la sediu opc cu o serie de documente si anumite produse sigilate de catre reprezentantii opc in ziua respectiva....mentionez ca in invitatie nu mi s_a cerut sa aduc si autorizatia de la ANPC...
in fine, dupa multa vorba inutila, imi cer doamnele si autorizatia de la ANPC....eu le explic ca nu am asa ceva la mine si ca nu e pe lista documentelor cerute in invitatie si ca...oricum, autorizatia trebuie sa imi iasa...le explic ca se ocupa cineva de toata procedura de autorizare si ca am fost informata ca am dreptul sa fac fapte de comert din momentul in care se demareaza procedura...care nu e tocmai simpla...
imi dau dreptate, dar imi cer sa fac dovada depunerii actelor in vederea autorizarii in momentul respectiv....
degeaba le-am explicat ca nu am cum in acel moment, doar nu umblu cu toate actele dupa mine....si le cer imi lase un timp la dispozitie ca sa pot face asta...
dupa care, doamna decide ca ma amendeaza si imi confisca toata marfa si imi spune ca nu e nici o prb daca pot face dovada, o sa imi primesc marfa inapoi...
in 2 zile am primit si autorizatia si le-am contactat telefonic ca sa vedem cum trebuie sa procedez....doamna comisar, imi spune sec, ca sefu e plecat si ca nu se poate momentan.......revine in citeva saptamini, dar pot plati amenda intre timp si vb dupa...
i-am comunicat ca in acest caz, am sa fac contestatie in instanta.....ceea ce si intentionez sa fac, numai ca nu stiu care este legea care prevede posibilitatea exercitarii activitatii comerciale in timp ce se deruleaza procedura de autorizare...
actele pe care imi sustin pretentiile sunt: modificarea actului constitutiv cu privire la codul caen necesar inaintea depunerii actelor la ANPC si cererea de aderarea la un patronat de metale petioase....ambele avind date anterioare zilei in care s-a efectuat controlul..
ma poate indruma cineva c privire la temeiul de drept?
Cel mai recent răspuns: michelle29 , utilizator 11:29, 26 Mai 2011
Nu aveti dreptul sa desfasurati astfel de operatiuni atata vreme cat nu sunteti in posesia autorizatiei. Depunerea de documente in vederea autorizarii nu inseamna automat ca vi se va acorda si dreptul de comercializare. Au fost destui agenti economici care desi depunand dosarul cu acte in regula au fost respinsi de la obtinerea acestei autorizatii.
Cf HG 1344/2003..art 25 alin 3 si 7, am dreptul sa fac operatiuni de comert inaintea eliberarii autorizatiei....oricum, multumesc !
Acum, am o alta problema legata de aceasta contestatie...nu stiu daca am sau nu procedura prealabila inaintea sesizarii instantei....in pv scrie ca pot face contestatie la instanta competenta cf og 2/2001 art 32,dar in ordonanta scrie ca se face plingere adresata autoritatii din care face parte agentul constatator....
Pot obtine un raspuns de la un avocat?? va multumesc anticipat!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare proces verbal confiscare silviumanta silviumanta Buna ziua!Are cineva idee cum pot si care sunt sansele pentru anularea unui proces verbal prin care s-au confiscat 6 kg de aur(bijuterii vechi si aur ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, intrebarea mea vine in legatura cu comercializarea ... thatlonelybull thatlonelybull Buna ziua, intrebarea mea vine in legatura cu comercializarea de bijuterii din argint, online, DOAR prin intermediul paginii de social media INSTAGRAM, nu ... (vezi toată discuția)
De ce anume are nevoie o firma pentru a functiona? alex921 alex921 Salutare.Tocmai am depus actele pentru deschiderea unei firme dar nu stiu ce trebuie sa fac in continuare pentru a putea fi in legalitate.Am inteles ca este ... (vezi toată discuția)