avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 965 soluții astăzi
Forum Activitate taticul

Activitate taticul

Răspuns la discuția Folosinta abuziva teren
Daca se depaseste frontul suprafetei, cu vreo 7 m. atunci vecinul stie. Dar unii pot...ca sunt si asistati sociali
Ma gandesc sa le iau terenul,ca nu-l merita,il imprumuta, sau fura de la altii
Daca vecinul cultiva abuziv si terenul tau, ceai putea face?
Buna ziua !
Sunt unul dintre tatii care au reusit sa obtina custodia comuna a copilului, dupa ce anterior Noului Cod Civil, acesta fusese incredintat spre crestere mamei. Desi ma consider un bun parinte, si am o relatie foarte buna cu copilul, mama lui s-a opus in permanenta sa-l intalnesc, uneori reusind sa-l iau in vacanta doar cu ajutorul politiei. Acum ca am obtinut custodia comuna si am dreptul de a petrece cu copilul aproximativ 40% din timp, nu mi se mai pare normal sa platesc pensie alimentara, si am cerut transformarea acesteia in contributie pt. cresterea copilului cu plata in natura, deoarece consider ca astfel pot controla mai bine veniturile copilului. Deoarece in prima instanta, cea de declarare a custodiei , nu am reusit sa obtin transformarea pensiei, zic eu din cauza ca mama copilului are rude in sistem, am declarat apel, si de aceia rog pe oricine a trecut prin spete asemanatoare de transformare a pensiei, cunoaste precedente, sau are sfaturi folositoare, sa ma ajute . Multumesc.
Am facut asa ceva, am cerut expres si argumentat procedura in camera de consiliu, pentru obtinerea formala a custodiei comune dupa noul cod, fiind interesat doar de obtinerea dreptului de a lua hotarari legate de actele copilului, dar m-am trezit implicat intr-un proces, iar raspunsul judecatorului la intrebarea mea in proces, de ce n-a hotarat in camera de consiliu a fost citez:,"Nu se face asa".Traim in RO....
Buna ziua !
Sunt implicat intr-un proces de obtinere a custodiei comune a copilului ( 6 ani ), deoarece pe vechiul Cod Civil, a fost incredintat mamei. Deoarece la primul termen s-a cerut amanare pentru mediere si intocmirea unui plan parental, va rog sa ma sfatuiti daca pot depune in cadrul aceluiasi proces, avand in vedere ca instanta se va pronunta cu privire la planul parental, o cerere de hotarare care sa suplineasca acordul celuilalt parinte de a face pasaport copilului, si acordul de plecare in strainatate, acestea fiind aspectele cu privire la care nu am putut ajunge la consens in mediere.
As dori de asemenea, daca trebuie sa pornesc actiuni separate, sa intreb daca este posibil sa cer si sa obtin plata cheltuielilor de judecata, avand in vedere reaua credinta a celuilalt parinte, care reiese din faptul ca desi ea face excursii in strainatate, copilului ei nu-i permite acest lucru normal pentru secolul in care suntem. Mentionez ca nu doresc sa ma mut din tara, vreau doar sa calatoresc cu copilul in concediu, avand si rude apropiate in strainatate. Mi-ar fi de ajutor si daca mi-ati putea preciza cam cat timp ar dura o astfel de actiune.
Va multumesc.
Fac parte din categoria tatilor dezavantajati de vechiul Cod al familiei, in sensul ca am obtinut doar un program de relatii personale cu copilul meu, foarte restrans. Pentru ca am relatii f. bune cu copilul meu, in conformitate cu Noul Cod Civil, am depus o cerere de restabilire custodie comuna a copilului, si desi am crezut ca va fi hotarata in camera de consiliu, cerand expres aceasta, eu dorind ca planul pariental sa-l modific ulterior intr-o alta actiune, eventual prin mediere, am primit zille trecute citatie pt. proces. Deoarece termenul este f. scurt, daca tot am ajuns la proces, pot depune in fata primei instante, cerere de modificare a planului parental, sau trebuie sa fac asta inainte de ziua infatisarii ?
In conditiile in care am fost nevoit sa incep divortul, si am avut prima infatisare, vreau sa intreb daca este oportun sa cer ordonanta presedentiala pentru program vizitare minor, deoarece vad ca procesul va dura, fiindca nu este un divort cu acordul partilor. Incerc sa-mi iau copilasul de 3 ani, dintr-un mediu nesanatos pentru el, si va rog sa ma ajutati cu sfatul dumneavoastra pentru a putea obtine aceasta cat mai repede. Vreau sa stiu de asemenea, daca as putea reclama mama la protectia copilului, pentru neglijenta, deoarece tot timpul copilul are accidentari si raniri, datorate nesupravegherii lui, si sta intr-o locuinta unde locuiesc si persoane bolnave, care sunt un factor de risc pentru copil.
Răspuns la discuția vacanta cu minorul neautorizata
Va multumesc pentru lamuririle acordate.
Nu as putea obtine acordul sotiei de plecare in vacanta cu copilul, decat daca as putea-o eventual ameninta cu reclamarea plecarilor ei cu copilul, fara acordul meu.
As putea incerca cu suces, astfel de demersuri, catre politie?
Mentionez din nou ca nu sunt interesat de stabilirea unui program de vizitare de catre instanta, pentru ca mi se pare foarte restrictiv, si nu cred ca ar fi in interesul copilului sa-l vad doar de cateva ori pe an.
Stimati consilieri, urmaresc forumul cu dreptul familiei, cam de 1 an de zile, si pentru ca va apreciez parerile france si pertinente pe care le-ati exprimat de-a lungul timpului, va rog sa aveti amabilitatea de a-mi da un sfat in problema personala pe care o am.
Traiesc separat de o sotie care nu este interesata de viata de familie, fiind o fire independenta si aroganta. Avem un copilas de 2 ani si 10 luni, pe care il vad sau plimb aproape zilnic, exceptiile fiind cand sunt la serviciu. Il vad doar in prezenta sotiei, care nu mi-l lasa singur aproape niciodata. Doresc sa ma duc doar cu el in excursii sau vacante, insa sotia nu este de acord. Deocamdata nu vreau divortul, pentru ca mi-ar ingradi mult relatiile foarte bune pe care le am cu copilul. In aceste conditii, as putea pleca cu copilul intr-o scurta vacanta in tara, fara acordul sotiei ? La ce riscuri m-as expune? Mentionez ca ea oricum a plecat in vacanta sau in numeroase calatorii cu copilul, fara acordul meu.