Raspunsul dat de dvs este foarte la obiect asa ca va adresez si eu o intrebare care are o oarecare legatura cu acest subiect:
Anul trecut am venit in Anglia cu copiii mei. Fetita mea cea mare a implinit 14 ani in noiembrie, noi fiind deja in UK. In mai mergem in Romania pentru o luna, in vacanta. Teoretic ar trebui sa-i fac buletinul, si probabil sa platesc o amenda pt ca nu i l-am facut in cele 15 zile dupa aniversare (pentru ca pe autoritatile romane nu le intereseaza daca un copil care sta in strainatate are sau nu posibilitatea sa vina la 14 ani inapoi sa-si faca buletinul...asta ca o paranteza). Practic, este posibil ca eu sa nu-i pot face buletinul, din motive independente de vointa mea, mai exact din motive de legi absurde in Romania, care stipuleaza ca ai nevoie de DOVADA DE DOMICILIU ca sa ai act de identitate. Deci daca esti homeless n-ai nici identitate in tara noastra draga. Mai exact: eu am buletin temporar, deoarece nu am dovada de domiciliu. Nu am pe nimeni care ''sa ma ia in spatiu''. Fetita este doar ''a mea'', mai exact sint divortata si copiii imi sint incredintati mie. Cu alte cuvinte eu nu pot prezenta nici pt ea faimoasa ''dovada de domiciliu''. Ce pot sa fac in acest caz? O las fara buletin? Ii fac si ei buletin provizoriu? Cum se procedeaza? Sper doar ca sa nu am probleme cind ne vom intoarce in UK. Ea are pasaport, dar ca la noi la nimeni, acest act international valabil la noi nu este dovada de identitate!
mai exact o firma de transporturi ?
as avea urmatoarea intrebare: o prietena a mea este angajata dar anul trecut a facut si asigurari pentru o societate x de asigurari; la sfirsitul anului i-a venit o instiintare de la finante ca mai are de platit impozit 160 roni,suma pe care nu a avut cum sa o plateasca; ieri insa a venit o persoana de la finante la ea la serviciu ca sa ii puna poprire pe salariu; intrebarea mea e: este legal acest lucru? nu ar trebui sa i se puna poprire pe contul in care isi primeste comisioanele de la societatea asiguratoare?
el e plecat deja din tara...am dat EU declaratie la notar k nu detin,dar primaria o ignora pur si simplu...multumesc oricum tuturor pt sfaturi!
din cite am citit pe alte forumuri,nu...atunci se poate gasi o forma de a lucra legal ca si colaborator al unei agentii de plasare a fortei de munca din strainatate? eu nu fac altceva decit ca public anunturi de angajare,centralizez cv-urile si le trimit la agentia din Anglia,si de asemenea sfatuiesc persoanele interesate cum sa obtina legal dreptul de a lucra in UK.
declaratia am dat-o la notar si am depus-o personal la banca. in urma acestei declaratii banca i-a aprobat acordarea creditului fara participarea mea,iar atunci cind casa a fost intabulata notarita cu care colabora banca,vazind la dosar doar actele lui si nu si a unei sotii,l-a trecut "necasatorit". cind am observat,era deja prea tirziu,toate actele erau deja gata...oricum pe mine nu ma deranjeaza,doar ca pe el l-ar putea afecta la un moment dat,existind riscul sa fie acuzat de fals,desi el nici nu a observat ce anume semneaza la notar!
se poate obtine o autorizatie de genul acesta ca persoana fizica autorizata?
daca sotul meu nu si-a platit ratele si nici nu mai are de gind sa o faca pt ca doreste sa plece definitiv din tara,el mai este sau nu proprietarul casei? sau trebuie si in acest sens o hoatarire definitiva judecatoreasca?
as dori sa va intreb daca o locuinta cumparata prin credit ipotecar este considerata "locuinta proprietate personala" atita timp cit ea este inca in proprietatea bancii,fiind in curs de achitare,si daca da,poate aceasta locuinta sa fie considerata proprietatea doar a unuia dintre soti,cel care a incheiat contractul de credit cu banca,in conditiile in care celalalt sot a declarat in scris la banca ca nu doreste sa participe la achizitia acestui bun nici cu plata nici cu beneficiile ce rezulta din cumpararea lui,fiind in divort dar neavind inca o sentinta definitiva. M a intereseaza acest lucru deoarece eu fiind in curs de divort cu sotul el si-a cumparat o casa iar acum cererea mea pentru locuinta ANL se loveste de acest aspect,si anume ca eu am fost "coproprietar" cu sotul,deci nu mai am dreptul la locuinta ANL,desi la banca exista declaratia mea scrisa in acest sens,ca nu doresc sa particip la cumpararea bunului si nu doresc sa fiu proprietar al lui.
Mi se cere in acest sens o declaratie pe proprie raspundere a sotului ca el nu detine locuinta,dar intrebarea e: detine sau nu inca? caci mai are 34 ani de rate...mie mi se pare ca nu e proprietar,chiar daca e trecut in cartea funciara a casei,caci adevaratul proprietar e banca...ce ma sfatuiti sa fac? multumesc!
as avea si eu o intrebare cu privire la adoptie si desfacerea ei: daca unul din parintele adoptiv e mort iar celalalt vrea sa desfaca o adoptie cu drepturi de pline,pe motiv ca fiica adoptiva nu isi indeplineste indatoririle firesti de fiica,de a o sprijini afectiv si financiar (mama adoptiva are 74 ani),se poate desface adoptia? cam cit dureaza? cam cit costa?
in alta ordine de idei,daca fiica va fi desfiata,iar tatal natural lasa o mostenire in Franta,(fiind cetatean francez de origine romana)ea are drept la mostenire?
mentionez ca adoptia a avut loc in 1980,nu stiu daca are vreo importanta,iar fiica adoptiva are 35 ani acum.
multumesc