avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 346 soluții astăzi
Forum Activitate t0much

Activitate t0much

Cu €30 dar sunt convinsa ca dacă nu ar fi primit un NU vehement ar fi cerut €50.
In contract specifica următoarele:
Părțile,
I. Obiectul contractului
II. Durata contractului (de la data 01.11 2018 pana la data de 01.11.2028)
III Chiria (lunara/suma)
IV. Clauze speciale
4.1 Prelungirea /Rezilierea contractului, întreținerea locuinței închiriate, evacuarea locatarului etc. se fac în conformitate cu prevederile Legii nr. 287/2009 privind Codul civil, republicat, cu modificările ulterioare, ale Legii locuinței nr. 114/1996, republicată, cu modificările și completările ulterioare, precum și a celorlalte reglementari în materie.
4.2 În situația în care rezilierea contractului este solicitată de locator la organul fiscal competent, locatorul are obligația sa notifice în scris locatarul cu privire la denunțarea contractului.
V. Obligațiile Părților
VI. Forță majoră
VII. Rezilierea contractului
7.1 Prezentul contract poate fi reziliat înainte de termenul pentru care s-a încheiat:
a) La cererea chiriașului, cu condiția notificării prealabile, cu cel puțin 60 de zile înainte de data la care urmează sa aibă loc rezilierea;
b) la cererea proprietarului, în cazurile în care chiriașul:
- nu a achitat chiria cel puțin 1 luna consecutiv;
- a provocat stricăciuni însemnate locuinței/cladirii/instalațiilor, precum și oricăror alte bunuri aferente lor sau înstrăinează, fără drept, părți ale acestora;
- chiriașul are un comportament care face imposibila conviețuirea sau împiedică folosirea normală a locuinței;
- nu respecta clauzele contractuale.
7.2 Chiriașul poate/nu poate subînchiria locuința.
7.3 Contractul încetează în termen de 30 de zile de la data părăsirii locuinței de către titularul contractului sau de la data decesului, dacă persoanele îndreptățite de lege nu au solicitat preluarea contractului.
VIII. Notificările între parti
IX. Litigii
X. Alte clauze
10.1 Modificările prezentului contract se face numai prin act adițional încheiat între părțile contractante.
(nu a fost cazul)
XI. Declaratie (a proprietarului).
Acesta este contractul semnat.
Să se înțeleagă faptul, că nu sunt o persoană care caută să profite de pe urma proprietarului, neîndreptatindul pe acesta de bunul lui. Am stat cu chirie la alți doi locatori și nu am avut nici un fel de divergențe cu dânșii, ba chiar am rămas buni prieteni, vb. periodic. Acest locator a specificat că el a mărit chiria celui care a stat ulterior în apartament. A pus un aer condiționat (vechi și plin de insecte) la cererea noastră, fără să ne anunțe că ne va costa ceva. Când a fost luna de plata a chiriei deja voia o sumă colosală. Sunt revoltată pe acest individ fără cuvânt; dispusă să merg în instanță pentru a-l lecuii de avaritie.
Va mulțumesc pentru timpul acordat și am să decid cu care dintre voi pornesc la drum în această josnica situație.
Cu respect Elena Tănase.





Am închiriat un apartament pe o perioada de 10 ani, contractul fiind înregistrat la ANAF cu o sumă mai mică decât cea reala. După câteva luni, propietarul mi-a impus o scumpire a chiriei ori să părăsesc locuința. Are acest drept să mărească chiria când poftește, să mă dea afară cu termenul lui de 60 de zile?
Doresc un răspuns cert nu o parere. Mulțumesc anticipat!

Răspuns la discuția Mostenire
Sa inteleg ca soțul meu poate vinde cota lui parte la licitatie? Mă gandesc cineva fii interesat sa cumpere doar o cota mica. De ce se împarte prețul de pe cota lui la licitație?
Discuție Mostenire
Sotul meu lucreaza in cadrul armatei,are mostenire dupa defunctul tata, cota de 1/4. Ne-am mutat cu chirie si din cauza ca are aceasta mostenire ( fiind considerata propietate ) nu vor sa ne deconteze din suma.
Sotul meu nu e in relatii tocmai bune cu fratii si mama lui , le-am propus sa le vindem aceasta parte lor pe o suma infima dar nu vor... parca sunt meniti sa ne incurce :)). Ne-am gandit sa renuntam la aceasta mostenire dar inainte ne-am gandit sa vedem ce alte optiuni mai avem.
Va multumesc anticipat pentru timpul acordat raspunsului.

Răspuns la discuția Cum scriu o intampinare?
Am inteles... ce scriu in intampinare, daca nu o depun ce se intampla? Se mai iau in considerare chitaantele depuse in data de 5 Mai?
Am nevoie de indrumarea dvs. deoarece nu inteleg demersul unui dosar in care este citata soacra mea momentan plecata din tara.
In data de 18 februarie 2015 am primit o Comunicare Adresa si am mers sa achit suma datorata de soacra mea si cheltuielile de judecata. Am fost la proces si am depus domanei presedinte chitantele precum ca am achitat debitul datorat.
La data de 05 Mai 2015 am primit Comunicare Hotarare Civila( cu drept de apel) in care specifica ca am depus aceste chitante conform cu originalul. Instant Hotareste respingerea cererii de chemare in judecata a soacrei mele formulata de Reclamant.

Acum am primit iar o comunicare adresa, emisa la 9 iulie, in care specifica ca soacra mea sa depuna o intampinare cu datele personale si probele aferente.
Nu inteleg de ce trebuie sa mai depun chitantele
in care se specifica clar ca datoria si cheltuielile de judecata au fost achitate.
S-a declarat cale de atac impotriva sentintei primite specificand ca instant de fond a admis in mod gresit exceptia prescriptiei dreptului material la data de 5 Mai si solicita admiterea apelului si schimbarea in tot a sentintei in sensul respingerii exceptiei prescriptiei dreptului material la actiune si admitera cererii de chemare in judecata... obligarea la plata cheltuilelilor de judecata( chitanta achitata si inmanata personal doamnei presedinte la proces).

Va rog sa ma lamuriti in ceea ce am de facut.
Trebuie sa depun s-au nu o intampinare?
Cum formulez intampinarea avand in vedere ca soacra mea nu locuieste in tara si nici nu stiu ce adresa are.

Multumesc anticipat!
Am nevoie de un sfat in legatura cu un apratament de pe urma defunctei mame.Sora mea a incercat sa vanda apartamentul in urma unei anexe eliberate de primaria Navodari din care rezulta ca a fost unica mostenitoare,cu acest contract s-a prezentat la o agentie imobiliara prin intermediul careia s-a perfectat antecontractul de vanzare cumparare numit contract de intermediere in care specifica precum sora mea a incasat o suma mica de bani ,urmand la o perioada scurta de timp sa se vinalizeze actul de vanzare cumparare la un notariat, insa acest lucur nu sa mai realizat deoarece sa aflat de exsistenta mea.M-am luptat 7 ani sa-i pot scoate din casa.In oridinul judecatoresc am fost obligata sa platesc o suma de bani celor care locuiau in apartament ,reprezentand contravaloarea imbunatatirilor aduse realizate la apartament in decursul acestor ani,suma reprezentatant dreptul de retentie pe care am achitat`o si cu ajutorul executorului cei care locuiau in apartament au fost evacuati.
Judecatoria Constanta prin sentinta civila hotareste ca de pe urma defunctei mame a ramas apartamentul mostenitorilor fiecare avand cate o cota de 1/2 din dreptul de propietate.Atribuie apartamentul mie si ma obliga sa platesc surorii mele o suma de bani cu titlu de sulta,in hotarare nu specifica data la care eu trebuie sa-i dau banii surorii mele si sincer nici nu am de unde sa fac rost de jumatate de miliard.Pe data de 18 am primit o somoatie de evacuare in numele surorii mele in care specifica sa plateasca o suma de bani intr-un cont pe numele persoanei care a locuit in apartamentul nostru reprezentant cheltuieli executare in valoare de 40.500lei in caz contrar se va proceda la vanzarea la licitatie publica a cotei de 1/2 din imobil comform undei sentinte civile a Judecatoriei Constanta,prezenta somatie fiind transcrisa in Cartea Funciara. Am luat legatura cu executorul aestora si mi-a spus ca daca fac recurs el oricum nu intrerupe executarea silita.Vreau sa stiu cum sa procedez ,nu am de unde sa-i dau suma colosala pe care ei o cer si nici surorii mele ,nu vreau sa pierd apartamentul.Am vb cu avocata mea si mi-a spus ca dak nu platesc suma pierd apartamentul si ca nu are rost sa fac recurs ca tot aici se ajunge si cheltuielile for fii mult mai mari.Banuiesc daca apartamentl va fi scos la licitatie publica nu voi lua mare lucuru pe el .AM URGENT NEVOIE DE OPINIA D-VOASTRA.
Mulumesc anticipat!
Elena
Răspuns la discuția Extras carte funciara
:D Multumesc!
Răspuns la discuția Extras carte funciara
Copie legalizata? O copie xerox dupa hotarare in care scriu comform cu originalul; o copie de la arhiva judecatoriei s-au una facut la un notar?