avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Activitate mini_cinie

Activitate mini_cinie

ajutati-ma va rog sa ma lamuresc asupra unei probleme.
1.tatal meu s-a recasatorit si are in prezent un apartament si 2 copii majori.Apartamentul este bun comun cu sotia care intre timp a si decedat.Eu ca si copil dintr-o alta casnicie anterioara,ce cota imi va reveni la moartea tatalui meu ,si ce cota vor avea fartii mei(avand in vedre ca sunt frati buni doar dupa tata)
2.daca tatal meu nu a facut succesiunea dupa moartea sotiei,iar copii avuti cu defuncta sunt plecati din tara,cum se poate face(poate ei nu au interes sa vina sa o faca avand in vedere ca nu vor sa mostenesc eu nimic ,pt.ca tatal meu ar vrea sa imi lase cota lui mie,primul copil intrucat eu il ingrijesc)cum se poate proceda si ce sanse am?
multumesc mult.
Răspuns la discuția Pensie alimentara !
pur si simplu nu este specificata nici o data,ci doar ca tatal se obliga la plata unei pensii de intretinere de 500 euro lunar pt.minor.
Răspuns la discuția mosteniri
ce se intampla cu averea sotului pe care o avea dinaintea casatoriei?daca nu are copii,sotia poate mosteni ceva,in cazul in care sa spunem ca nu mai cumpara nimic impreuna dupa aceea?
dar daca averea sotului dinaintea casatoriei provenea in mare parte din mosteniri,sotia actuala,ce drept are la casa care este a lui dintr-o mostenire de la parintii si rudele lui,iar el,sotul nu are copii dar exista niste veri totusi din partea parintilor lui?sotia va avea vre-un drept la casa si averea sotului in acest caz?
Răspuns la discuția mosteniri
daca ai 3 copii,toti din relatii diferite,doi din 2 casnicii diferite si unul din afara casniciei,cum poti favoriza pe unul dintre ei?prin ce fel de act,astfel incat sa nu poata fi atacat de ceilalti?
si inca o intrebare.care sunt cotele in cazul decesului sotului care ar revenii copiilor?(dar daca sotul era si actionar la niste societati si avea mai multe bunuri,hoteluri,fabrica,pe acele firme,ce se intampla cu acele bunuri,cui revin?
Răspuns la discuția Pensie alimentara !
spuneti-mi va rog,daca in timpul divortului tatal a dat o declaratie la notar prin care se obliga la plata unei pensii de intretinere pentru minor de 500 euro,si instanta a emis o hotarare definitiva de divort prin care l-a obligat pe parat la plata acestei pensii,acum cand copilul a implinit 18 ani si este inca la liceu in clasa a 11-a ,pana cand va putea beneficia de aceasta pensie?tatal poate sa schimbe acea hotarare,adica sa nu mai tin cont absolut de mine si sa ii dea copilului in mod direct c/v?pot sa il mai actionez in instanta in caz de neplata,sau nu mai am eu nici o calitate?
Răspuns la discuția partaj complicat
ce se intampla cu taxa de 3% ncazul actiunii de partaj.in final eu sunt cea care o voi plati sau se divide?
Răspuns la discuția partaj complicat
Buna ziua.
Spuneti-mi va rog,in cazul in care vreau sa fac partajul dupa 4 ani de la divort,cum pot afla la cate societati a fost actionar fostul meu sot in timpul casatoriei?credeti ca pot avea dreptul la o cota parte din profit sau din active?
deasemenea daca noi avem 2 terenuri pe care functioneaza 2 terase la mare si el a incheiat contract de inchiriere fara mine si beneficiaza numai el de acest lucru,cum as putea sa procedez ca sa mi se faca dreptate?credeti ca este posibil ca el sa ramana cu proprietatea ar eu sa primesc contravaloarea partii care mi se cuvine?eu as dori sa se divizeze terenul si sa intru in posesia a 1/2 din terenul respectiv.Exista o taxa de timbru in cazul partajului?
Răspuns la discuția Contracte de munca
Buna ziua.
Spuneti-mi va rog daca in anul 2000 am beneficiat de niste salarii compensatorii la plecarea din unitate,si ulterior in 2005 m-am reangajat la aceeasi unitate,acum daca din dorinta angajatorului voi fi disponibilizata,voi mai beneficia de cele 12 salarii compensatorii stipulate in contractul individual de munca in vigoare la momentul acesta?
Multumesc f.mult.
Răspuns la discuția partaj
multumesc foarte mult.
inca o intrebare va rog.
daca fostul sot are majoritatea bunurilor imobile pe firma ,eu beneficiez daca nu fac parte din firmele respective?
dar daca el a pus firma in timpul casatoriei de pe numele lui pe numele mamei lui tocmai in ideea ca eu sa nu beneficiez?
ma poate evacua din apartamentul in care locuiesc cu fiul meu daca acest apartament a fost trecut pe firma mamei sale/mentionez ca mama lui are 75 de ani si este pensionara.si ca el dupa divort o parte din bunuri le-a trecut pe o alta firma in numele lui de data asta.In general firmele erau pe numele altora tocmai ca eu sa nu pot avea pretentii.
daca nu face sens,reiau.
Discuție partaj
Spuneti-mi va rog,in situatia in care eu am divortat acum 3 ani si jumatate (si nu am facut inca partajul) ce sanse am sa pot obtine jumatate din 2 imobile cumparate in timpul casatoriei,in conditiile in care fostul sot le-a inchiriat deja pe 5 ani fara sa ma consulte si cei care au inchiriat au facut acolo investitii,iar eu nu figurez in contractul de inchiriere desi el a cumparat imobilele in timpul casatoriei noastre.
ce ar trebui sa fac eu?mentionez ca el este recasatorit si are un copil.Ce taxe ar trebui sa platesc pentru dechiderea procesului si daca taxa aceea de 8% din valoarea imoilului o mai pot recupera sau o pierd.
va multumesc mult.