avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CIM se poate desface si ulterior cercetarii ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CIM se poate desface si ulterior cercetarii disciplinare chiar daca salariatul nu se prezinta la convocare?

Am o intrebare:
CIM se poate deface si ulterior cercetarii disciplinare chiar daca salariatul nu se prezinta la convocare?
Sa presupunem ca, convocarea are loc in data de 31.03.2010. Salariatul nu se prezinta si nici nu da un motiv de ce nu s-a prezentat. Comisia de discuplina a hotarat sa se desfaca disciplinar (art.61a) cu dat a de 01.04.2010.
Cel mai recent răspuns: simonasara , utilizator 09:17, 1 Aprilie 2010
da, CIm se poate desface si daca salariatul nu se prezinta la convocarea facuta.
Nu se poate desface CIM disciplinar, fara convocare, ceea ce e cu totul si cu totul altceva
Conform art.267 (3) Codul Muncii - neprezentarea salariatului la convocarea facuta in conditiile prevazute la alin. (2) fara un motiv obiect da dreptul anagajatorului sa dispuna sanctionarea, fara efectuarea cercetarii disciplinare prealabile.
Atentie, sa va asigurati ca angajatul a luat la cunostinta de convocarea facuta.
Da, convocarea s-a facut.
Da, este confirmare de primire.
Angajatul nu s-a prezentat la convocare in data de 31.03.2010.
Se poate desface CIM cu data de 01.04.2010 sau cu o data ulterioara ? - asta era intrebarea.
Trebuie neaparat sa se desfaca cu data de 31.03.2010 cu data convocarii?
Da, se poate desface cu o data ulterioara.
Va multumesc frumos. Asa am citit si eu in Codul Muncii si in CCMNN si nu specifica ca ar fi obligatoriu ca in cazul neprezentarii salariatului desfacerea CIM sa se faca cu data convocarii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfacerea disciplinara a contractului de munca decarrera_ro decarrera_ro :D Conditii pentru desfacerea disciplinara a contractului de munca. !? (vezi toată discuția)
Cercetare disciplinara plus mobile plus mobile Buna ziua, am un angajat care lipseste de la servici de pe data de 22.08.2011, pe data de 24.08.2011 i-am trimis scrisoare acasa cu confirmare de primire ... (vezi toată discuția)
Absente nemotivate vasilelacramioara vasilelacramioara buna seara, va rog frumos, sa ma lamureasca si pe mine cineva ca am urmatoarea situatie , un salariat lipseste de pe data de 10.05.2011 si nu poate fi ... (vezi toată discuția)