avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 340 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

Cam la cat pot ajunge cheltuielile in cazul unei succesiuni? Sau in functie de ce anume se poate estima o cifra ?
Cel mai recent răspuns: mihaelllatya , utilizator 23:40, 31 Martie 2010
Nu platiti taxa de succesiune!
Platiti doar onorariul notarului!
B-)
Imi puteti spune o suma aproximativa? La onorariul notarului ma refer.
Daca dezbateti succesiunea in termen de 1 an de la data decesului defunctului sunteti scutiti de taxa de succesiune!
Onorariul notarului este raportat la valoarea masei succesorale si exista un tabel in baza caruia notarul il calculeaza! Intrebati un notar si va va spune cat va costa!
Dna.Mihaelllatya,eu am facut succesiunea dupa mama mea saptamina trecuta si a costat 700lei(onorariul notarului)cum bine spune dnul.av.Mihai Grigor,dar asta in Pitesti pentru o casa si terenuri,dar NU a depasit 6 luni
Multumesc frumos pentru raspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Onorariu notarial ptr mostenire ghicaadrian ghicaadrian as vrea sa stiu va rog cam care este suma pe care trebuie sa o platesc notarului pentru actele de succesiune pe o casa cu terenul aferent si teren extravilan (vezi toată discuția)
Taxa succsesiune busu_nicoleta busu_nicoleta Buna ziua. As dori sa ma ajutati cu sfaturi privind taxa de succesiune pt tatal meu decedat acum 6 ani. In urma decesului nu s-a facut taxa de succesiune. In ... (vezi toată discuția)
Succesiune mihaisele mihaisele In cazul unei succesiuni ( e vorba de un apartament ), se mai plateste taxa de timbru sau doar onorariul notarului + restul de cheltuieli ? (vezi toată discuția)