avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... asistent personal pt persoana cu handicap cu mai multe ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

asistent personal pt persoana cu handicap cu mai multe CIM?

As dori sa stiu daca un asistent personal al persoanei cu handicap, incadrat cu CIM pe durata determinata in cond Legii448/2006 poate avea si alte CIM la alti angajatori? care este temeiul legal. Multumesc
Cel mai recent răspuns: ani7375 , utilizator 12:23, 2 Aprilie 2010
Buna ziua !
Cumulul de functii este permis de codul muncii (art.35) , cu conditia declararii fiecarui angajator locul unde exercita functia pe care o considera de baza si sa nu fie incompatibile functiile respective .
Trebuie precizat insa ca totusi incadrarea ca asistent personal al persoanei cu handicap grav presupune indeplinirea obligatiilor catre acea persoana , oricand autoritatea tutelara putand verifica daca asistentul isi indeplineste obligatiile contractuale . Daca al doilea job este dupa programul de 8 ore , este OK .
Ama facut aceste precizari intrucat , de multe ori , angajati ca asistenti personali ai persoanelor cu handicap sunt rude apropiate care se angajeaza pt vechime pe cartea de munca , nici decum pt acordarea de ingrijiri .... Va doresc un Paste fericit !
multumesc pt raspuns, aceeasi opinie o am si eu, dar ma intreb, daca asistentul personal lipseste 4-5 ore de langa asistatul pe care il are in ingrijire, ce se intampla cu acesta ? La institutia unde lucreaza in foaia colectiva de prezenta e pontat 8 ore pe zi, nu se precizeaza intre ce ore, e drept, dar am convingerea ca in acelasi interval orar presteaza activitatea si la celalalt job.

PASTE FERICIT !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Persoana salariata poate fi si insotitor la parintele bolnav? elam elam Buna ziua! Am o salariata incadrata cu cim pe durata determinata, cu un program normal de 8 ore/zi. Dumneai ingrijeste de mama bolnava pt care a obtinut ... (vezi toată discuția)
Asistent personal-drepturi anipaun anipaun Buna seara!Numele meu este Ani si sunt mama unui baietel cu autism in varsta de 9 ani.Azi am fost in audienta la Protectia Copilului sector 4,am facut o ... (vezi toată discuția)
Drepturile asistentului personal marimarimokus marimarimokus ASCO administratia sociala comunitara oradea vrea sa imi desfaca contractul de munca ca asistent personal pt fica mea pt ca am plecat 2 luni in vacanta la ... (vezi toată discuția)