As dori sa stiu daca un asistent personal al persoanei cu handicap, incadrat cu CIM pe durata determinata in cond Legii448/2006 poate avea si alte CIM la alti angajatori? care este temeiul legal. Multumesc
Buna ziua !
Cumulul de functii este permis de codul muncii (art.35) , cu conditia declararii fiecarui angajator locul unde exercita functia pe care o considera de baza si sa nu fie incompatibile functiile respective .
Trebuie precizat insa ca totusi incadrarea ca asistent personal al persoanei cu handicap grav presupune indeplinirea obligatiilor catre acea persoana , oricand autoritatea tutelara putand verifica daca asistentul isi indeplineste obligatiile contractuale . Daca al doilea job este dupa programul de 8 ore , este OK .
Ama facut aceste precizari intrucat , de multe ori , angajati ca asistenti personali ai persoanelor cu handicap sunt rude apropiate care se angajeaza pt vechime pe cartea de munca , nici decum pt acordarea de ingrijiri .... Va doresc un Paste fericit !
multumesc pt raspuns, aceeasi opinie o am si eu, dar ma intreb, daca asistentul personal lipseste 4-5 ore de langa asistatul pe care il are in ingrijire, ce se intampla cu acesta ? La institutia unde lucreaza in foaia colectiva de prezenta e pontat 8 ore pe zi, nu se precizeaza intre ce ore, e drept, dar am convingerea ca in acelasi interval orar presteaza activitatea si la celalalt job.