avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1742 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... comercial-penal
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

comercial-penal

Buna ziua tuturor.
Am eliberat un BO cu scadenta la data x
Inainte cu doua zile am cerut prin telefon sa nu il introduca la scadenta promitand in schimb achitarea partiala din el. M-am tinut de cuvant si am achitatcu o zi inainte o treime din suma datorata comform discutiei telefoncice restul urmand sa achit tot prin OP dupa paste. Cu toate acestea la circa 15 minute dupa efectuarea OP-ului ma sunat banca sa ma anunte ca am la plata un BO. X-(
Simt ca inebunesc. Vorbesc clar, mi se acorda verbal amanarea cu conditia respectiva, ma achit de promisiune, si ma trezesc in CIP.
Intrebare:
Pot sa le fac plangere penala pentru acest lucru?Adica pentru ca cer o suma mai mare decat li se cuvine? Macar sa le stric si eu lor sarbatorile as cum mi le-au stricat si ei mie.
Cel mai recent răspuns: ContSters102066 , utilizator 19:53, 9 Aprilie 2010
in cazul in care se incepe procedura executarii silite pe baza acelui bilet la ordin puteti face o contestatie la executare in care veti demonstra prin extrase de cont ca ati achitat 40% din suma inscrisa pe bilet. Incidentele la plata cu Biletele la Ordin sunt des intalnite si nu reprezinta neaparat o urmare a intentiei de inselaciune.
Variante:
1.Platiti atat cat aveti de platit, tot sunteti in CIP si in viitor aveti sanse sa fiti inculpat
2. Platit BO si n-aveti decat sa recuperati banii dupa aceea, amiabil sau instanta.
3. Incercati o negociere cu ei ca totul sa se rezolve pe cale amiabila. Dar veti ramane cu CIP-ul #-o
Vorba antevorbitorilor mei sunteti inscris in cip si gata asta nu se mai poate repara acum.

Despre plata - pe op ati specificat plata partiala f nr./data?
daca da e ok daca nu poate fi considerata cum vor cei ce au incasat - plta in avans, sau plata altor facturi pe care le mai aveati de achitat sau ce stiu eu - nu cunosc relatia contractuala pe care o aveti.

Face-ti o confirmare de sold cu ei si vedeti ce va comunica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cip mirunicys mirunicys in luna noiembrie am avut un bilet la ordin scadent pe data de 27 .banii i-am depus la ora 12 ,dar biletul a fost tras de dimineata fara ca cineva sa ma anunte ... (vezi toată discuția)
Incident de plata-inregistrat corect in cip? MARIANAV MARIANAV Va rog pe cei care ati trecut prin asta sau cunosteti legislatia sa ma indrumati daca am dreptate acuzand banca ca a publicat eronat pe CIP firma la care este ... (vezi toată discuția)
Bo refuzat dupa data scadentei - inregistrarea la cip Andreea.B Andreea.B Buna ziua, Avem un contract de leasing pentru care s-au emis drept garantie BO cu scadenta pe data de 16 ale lunii. In august, data de 16 a fost duminica ... (vezi toată discuția)