avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... debit la societate de telefonie - firma recuperatoare ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

debit la societate de telefonie - firma recuperatoare birou de credite

Stiu ca s-a discutat foarte mult despre acele plcuri trimise de o firma care precizeaza ca a preluat datoria de la firmele de telefonie mobila. Nu vreau sa reiau acest subiect care din punct de vedere judiciar mi se pare chiar foarte clar.
Nedumerirea mea este daca acea firma prin compania de telefonie mobila poate inregistra fostul abonat persoana fiyica in evidentele Biroului de credit in conditiile in care datoria este prescrisa.
Cel mai recent răspuns: Gavril , utilizator 18:50, 10 Februarie 2007
Ei pot face acest lucru:((
Daca va considerati nedreptatit si, mai ales daca acest lucru va aduce prejudicii, ii dati in judecata pentru a va radia/sterge din acea evidenta intrucat nu aveti de platit nici o creanta certa, lichida si exigibila.
Bineinteles ca asta voi face.
Totusi personal nu cred ca cei de la biroul de crdite pot inscrie in arhive ca datornic o persoana a carei datorie s+a preescris.
Acum 6 ani am constata ca factura connex era mult prea incarcata. Am platit cit era corect dar am refuyat sa platesc o diferenta de 700.000 ROL si le-am comunicat in scris ca nu sunt de acord cu aceasta suma si sa ma dea in judecata. 6 ani nu am mai auyit de ei. Sincer as fi vrut sa ma actioneye in judecata pentru ca puteam demonsta clar atunci ca e o magarie din partzea lor.
Am inteles ca se insciru in birou facturile de telefonie neachitate in 30 yile de la data scadentei, ori a mea factrura nu mai are nici o putere juritica.
Asa e.. insa pentru a avea efecte, in cazul in care cineva contesta ascet lucru, trebuie o hotarare judecatoreasca ce sa consfinteasca acest lucru.
Acum.... daca discutia a fost doar preventiva:), stiti cum stati.
Sfatul meu: daca nu s-a intreprins nimic in favoarea dvs, stati, nu faceti nimic.

in primul rand daca aveti datorii la o companie de telefonie mobila nu sunteti inscris in nici un fel de Birou de credit.
In acest Birou sunteti inscris in momentul in care aveti datorie la o unitate de credit (ex: BCR, Unicredit etc).
in al doilea rand veti figura in lista datorinicilor Prevent tel si astfel nu veti mai putea face nici un abonament pe numele dvs.
in al treilea rand daca aveti o datorie catre o unitate de credit, chiar daca datoria dvs e prescrisa ... asta nu inseamna ca datoria nu mai exista si prin urmare ramaneti inscris acolo pana veti plati si nu veti mai beneficia niciodata de serviciile unei banci (credit, card etc. )

Platiti-va datoria .. Toata lume are scuze... dar datoria totusi exista. Am auzit zeci de mii de scuze.
sunt convins ca fiecare persoana are o scuya pentru ceea ce a facut. Nu sunt convins de faptul ca in eventualitatea in care dumneavoastra vi s ar imputa o datorie pe care considerati ca nu o aveti, ati plati acea datorie. Mai mult cind le am cerut sa ma actioneye in judecata pentru debit nu au facut o ceea ce imi intareste convingerea ca am drepatte. Dar ma rog fiecare cu motivatiile lui si fiecare cu parerile lui.

Alte discuții în legătură

In legatura cu facturile connex va rog nu ma ocoliti. jokeru4you jokeru4you Buna ziua ....am aceias problema cu neplata facturii connex la fel ca multi altii .....Eu de cativa am renuntat la abonamentul connex pe baza neplatei acesteia ... (vezi toată discuția)
Ceva legat de prescriptie... discimus discimus am si eu o intrebare, intr-un contract cu mobifon a carui executare s-a intrerupt in 2001 mai sunt susceptibile de executare creantele lor dupa 5 ani ? a ... (vezi toată discuția)
este prescrisa creanta? Manole Dumitru Manole Dumitru O intrebare ;;; Un contract de telefonie mobila, incheieat prin anii 1995, cu operatorul de telefonie mobila \"connex\",. Persoana in cauza a plecat ... (vezi toată discuția)