avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1324 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... debit la societate de telefonie - firma recuperatoare ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

debit la societate de telefonie - firma recuperatoare birou de credite

Stiu ca s-a discutat foarte mult despre acele plcuri trimise de o firma care precizeaza ca a preluat datoria de la firmele de telefonie mobila. Nu vreau sa reiau acest subiect care din punct de vedere judiciar mi se pare chiar foarte clar.
Nedumerirea mea este daca acea firma prin compania de telefonie mobila poate inregistra fostul abonat persoana fiyica in evidentele Biroului de credit in conditiile in care datoria este prescrisa.
Cel mai recent răspuns: Gavril , utilizator 18:50, 10 Februarie 2007
Conslutatia merita in acest caz mult mai mult si anume valoarea ei reala. Mi se pare logica si argumentata.
Referitor la inscierea datoriiilor catre companiile de telefonie mobila in biroul de credit nu cred ca este doar un zvon pentru ca pe site ul lor asa spune a se vedea www.biroulde credit.ro - "În cadrul Fazei a II-a de dezvoltare a sistemului, aşa numita “fază pozitivă”, operaţională din data de 11 iulie 2005, vor fi prelucrate informaţiile referitoare la toate produsele de tip credit, similare sau de asigurare acordate persoanelor fizice, informaţii provenite de la instituţii bancare şi non-bancare (societăţi financiare, de asigurări, de leasing, de telefonie fixă şi mobilă), participante în Sistemul Biroului de Credit, precum şi informaţii despre fraudulenţi şi declaraţii cu inadvertenţe."
Sun de acord ca respectiva creanta ramine (chiar daca eu nu am fost de acord cu ea) interesant este de vazut, daca in conformitate cu normele biroului de credit care este vechimea unei creante care poate fi inscrisa in evidentele lor.
Ceea ce am gresit eu acum 6 ani este ca nu am contestat eu acea factura si am astepatat sa actioneze ei.
In legatura cu acea comparatie cu gorilele reconosc ca a fost fortata sunt convins ca sunt in acele firme si oameni principiali si fata de acei colegi de ai tai imi cer scuze. Am fost si sunt revoltata ca am avut o asa zisa discutie cu recuperatorii care m au preluat si nu pot spune acelasi lucru despre ei. Singura diferenta intre ei si gorilele ale e faptul ca poate nmu au atitia muschi. Fata de tine si colegii care vorbesti nu ramine insa decit sa mi cer scuze. Am uitata din pacate ca nu poti sa caracterizezi o intreaga categorie profesionala pornind de la citeva experimente cu indivizi izolati din acea categorie.
Cu stima


ceea ce ai auzit tu cu inscrierea datornicilor din Preventel in Biroul de Credite nu este decat un zvon. Prin urmare informatia dvs. nu are nici un fundament.
Zvonul e imprastiat de persoane care au interes ca sa se dea crezare ca oamenilor sa li se faca frica si sa platesca imediat.

angajatii care lucreaza in companiile acelea de recuperare nu sunt niste gorile. Eu am lucrat 3 luni de zile la o astfel de companie si te asigur ca majoritatea fostilor mei colegilor de acolo erau oameni cu bun simt.
Acolo auzeam aprox. 100 de scuze pe zi.

prezumand ca cei din preventel ar putea fi inscrisi in acest Birou de credite, si luand in seama intrebarea ta si dorinta ta de a fi tratat ca un jurist da-mi voie sa-ti recomand cartea lui Beleiu de Drept civil din anul 1 (partea generala). Vei descoperi acolo un lucru extraordinar si anume ca prescriptia extinctiva e diferita de termenul extinctiv, in privinta efectelor. Astfel, daca in al 2-lea caz se stinge, prin ajungerea la termen, insusi dreptul persoanei, in primul caz .. prin ajungerea la termen se stinge doar dreptul la actiune al titularului creantei si nicidecum creanta in sine, prin urmare .. logic .. creanta continua sa existe dar titularul ei nu mai poate apela la concursul coercitiv al statului pt. ai impune debitorului sa plateasca (obligatie imperfecta).
datorita faptului ca ... nenorocita asta de creanta continua sa existe, chiar daca s-a prescris, un debitor poate fi inscris fara doar si poate in Biroul de credite. E destul de logica explicatia ?

acum, te costa 5000 lei pt. consultatia data. Si asta pt. ca suntem colegi. altfel iti ceream 10 000 lei. :D



ok. imi cer si eu scuze. am exagerat putin in felul meu de a pune problema.
eu am lucrat in 2006 la Kasolvenzia si va spun ca datornicii de la companiile de telefonie mobila nu erau inscrisi in Biroul de credit si nici in prezent nu sunt inscrisi. Stiu ca se zvonea acest lucru dar nu a fost pus in aplicare.
Am citit si eu ce spune pe acel site. Poate ca in vitior vor pune in aplicare proiectul lor, dar dupa ce au baza legala (prin contractele ce se incheie).
Legea e clara, ca sa poti face publice datele de identificare ale unei persoane trebuie ca acea persoana sa-si fi dat consimtamantul (de obicei prin contractul de furnizare servicii telefonie mobila). Banuiesc ca oamenii au inceput sa introduca aceasta clauza in contratele ce se incheie, dar in trecut (de prin 1998 de cand exista Connex pe piata romaneasca si pana incoace ) nu existau asemenea clauze in contractele incheiate.
Vom trai si vom vedea ..

Uite un exemplu .. Eu in 1999 am avut o datorie de 1.000.000 la Connex. Am platit-o abia in 2006 .. deoacere aia de la KSI m-au "obligat" sa platesc, in caz contrar eram concediat. Iti spun ca am beneficiat de card de credit la banca si nu am avut ncii o problema in acest sens. Daca eram inscris in Biroul de Credit .. altfel stateau lucrurile.

Succes !!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In legatura cu facturile connex va rog nu ma ocoliti. jokeru4you jokeru4you Buna ziua ....am aceias problema cu neplata facturii connex la fel ca multi altii .....Eu de cativa am renuntat la abonamentul connex pe baza neplatei acesteia ... (vezi toată discuția)
Ceva legat de prescriptie... discimus discimus am si eu o intrebare, intr-un contract cu mobifon a carui executare s-a intrerupt in 2001 mai sunt susceptibile de executare creantele lor dupa 5 ani ? a ... (vezi toată discuția)
este prescrisa creanta? Manole Dumitru Manole Dumitru O intrebare ;;; Un contract de telefonie mobila, incheieat prin anii 1995, cu operatorul de telefonie mobila \"connex\",. Persoana in cauza a plecat ... (vezi toată discuția)