avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 488 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... debit la societate de telefonie - firma recuperatoare ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

debit la societate de telefonie - firma recuperatoare birou de credite

Stiu ca s-a discutat foarte mult despre acele plcuri trimise de o firma care precizeaza ca a preluat datoria de la firmele de telefonie mobila. Nu vreau sa reiau acest subiect care din punct de vedere judiciar mi se pare chiar foarte clar.
Nedumerirea mea este daca acea firma prin compania de telefonie mobila poate inregistra fostul abonat persoana fiyica in evidentele Biroului de credit in conditiile in care datoria este prescrisa.
Cel mai recent răspuns: Gavril , utilizator 18:50, 10 Februarie 2007
Verificati daca apareti ca inregistrat cu debite si daca da, faceti ce v-am spus.
Insa atentie: in cazul abonamentelor, factura lunara curge, adica, daca nu a intervenit vreun mod de stingere a contractului, abonamentul lunar vi s-a facturat in continuare, chiar daca datoria pe o luna (si cele anterioare acesteia) s-au prescris.
Pentru fiecare factura curge o alta prescriptie.
asa cum am zis. scuze am auzit cu duiumul. si crede-ma ... majoritatea dintre cei ce aveau scuze .. erau convinsi .. dar foarte convinsi ca li se facea o nedreptate.

si totusi se cuvenea macar un "multumesc" colegului meu si mie. Asa ca ati primit totul gratis. De la un avocat nu plecati fara sa fi umblat la portofel ... pt. informatiile aflate.
dar fiecare cu ideile si parerile lui...
Iar datoria fata de noi e imprescriptibila si neradiabilaB-)
Din cite stiu in conformitate cu datele puse la dispozitie de Biroul de credite acestia au intrat intr o asa numita faza a 2 a prin care comunica date si companiile de telefonie mobila. Deci faptul ca la acest birou de credit s ar inregistra numai bancile este o afirmatie daca nu eronata cel putin neactualizata. In aceste conditii consider ca daca imi deschideam porfeuille fata de un coleg de al dumneavoastra avocat, ca in multe cazuri cind deschizi in acest scop portofelul, dadeam banii de pomana.
Imi cer scuze ca nu v am multumit dar la modul cum formulati raspunsul am fost convins ca in realitate lucrati pentru acea societate de recuperatori, societate care are doar o mica diferentnta intre ea si gorilele urite si cu muschi care in esenta fac acelasi lucru.
Ceea ce am intrebat eu a fost un simplu subiect de conversatie si dupa cum am meţionat in mesajul initial nu ma intereseaza aspecte judiciare care s-au si discutat dar si pe care le stiu.
Nu sunt avocat cu toate ca sunt licentiat in drept si nu consider ca adevarul absolut il detin avocatii.
Dimpotriva am o parere foarte proasta fata de mai bine de jumatate dintre colegii dumneavoastra.
In orice caz vreau totusi sa va multumesc pentru sfatul dumneavooastra pentru care trebuia sa mi deschid potofelul.
ceea ce ai auzit tu cu inscrierea datornicilor din Preventel in Biroul de Credite nu este decat un zvon. Prin urmare informatia dvs. nu are nici un fundament.
Zvonul e imprastiat de persoane care au interes ca sa se dea crezare ca oamenilor sa li se faca frica si sa platesca imediat.

angajatii care lucreaza in companiile acelea de recuperare nu sunt niste gorile. Eu am lucrat 3 luni de zile la o astfel de companie si te asigur ca majoritatea fostilor mei colegilor de acolo erau oameni cu bun simt.
Acolo auzeam aprox. 100 de scuze pe zi.

prezumand ca cei din preventel ar putea fi inscrisi in acest Birou de credite, si luand in seama intrebarea ta si dorinta ta de a fi tratat ca un jurist da-mi voie sa-ti recomand cartea lui Beleiu de Drept civil din anul 1 (partea generala). Vei descoperi acolo un lucru extraordinar si anume ca prescriptia extinctiva e diferita de termenul extinctiv, in privinta efectelor. Astfel, daca in al 2-lea caz se stinge, prin ajungerea la termen, insusi dreptul persoanei, in primul caz .. prin ajungerea la termen se stinge doar dreptul la actiune al titularului creantei si nicidecum creanta in sine, prin urmare .. logic .. creanta continua sa existe dar titularul ei nu mai poate apela la concursul coercitiv al statului pt. ai impune debitorului sa plateasca (obligatie imperfecta).
datorita faptului ca ... nenorocita asta de creanta continua sa existe, chiar daca s-a prescris, un debitor poate fi inscris fara doar si poate in Biroul de credite. E destul de logica explicatia ?

acum, te costa 5000 lei pt. consultatia data. Si asta pt. ca suntem colegi. altfel iti ceream 10 000 lei. :D

Alte discuții în legătură

In legatura cu facturile connex va rog nu ma ocoliti. jokeru4you jokeru4you Buna ziua ....am aceias problema cu neplata facturii connex la fel ca multi altii .....Eu de cativa am renuntat la abonamentul connex pe baza neplatei acesteia ... (vezi toată discuția)
Ceva legat de prescriptie... discimus discimus am si eu o intrebare, intr-un contract cu mobifon a carui executare s-a intrerupt in 2001 mai sunt susceptibile de executare creantele lor dupa 5 ani ? a ... (vezi toată discuția)
este prescrisa creanta? Manole Dumitru Manole Dumitru O intrebare ;;; Un contract de telefonie mobila, incheieat prin anii 1995, cu operatorul de telefonie mobila \"connex\",. Persoana in cauza a plecat ... (vezi toată discuția)