avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1055 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... modificare petit fond
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

modificare petit fond

v-as ruga daca pot sa modific inauntru cereri de chemare in judecatacu un plus petit,dupa casare ca trimitere spre re-re judecare pe fond.va multumesc
Cel mai recent răspuns: officemvp , utilizator 18:19, 3 Aprilie 2010
consider ca este posibil acest lucru daca este facut pina la primul termen de judecata.
Buna ziua !
Avand in vedere prevederile art. 132, al.(2), pct.2, consider ca poate fi admisa o modificare prin care sa solicitati marirea catimii obiectului (plus petita =acordarea a mai mult decat s- a cerut).
Cu stima !
Buna ziua !
V-as ruga sa-mi spuneti daca in aceaste speta as putea sa:
complectez capatul de cerere fundamentata pe L10/2001 (constatarea nulitati.absolute a Contractele de V/C ) cu capatul de cerere de compararea titlurilor de proprietate. Cu stima!Va multumesc
Buna ziua!
Consider ca nu mai sunteti in termen sa modificati actiunea introductiva.
Din analiza art. 132 si 134 C.p.c, observam ca cererea modificatoare (in cazul dvs este o cerere modificatoare nu una precizatoare), nu poate fi luata in considreare de catre instanta fara acordul celorlalte parti, decat pana la prima zi de infatisare. Prima zi de infatisare este aceea in care, partile legal citate pot pune concluzii.
Desi cauza se afla in prezent in rejudecare, aceasta faza procesuala nu se subsumeaza in totalitate principiilor privind judecata in prima instanta ci se desfasoara in anumite limite, strict determinate conform art 315 C.p.c. Ori, in aceste conditii nu putem vorbi de “o a doua prima zi de infatisare”
In concluzie cred ca o astfel de cerere va fi, din pacate, respinsa.

Av. Claudiu Sorin Feteanu
buna ziua !
As putea la primul termen sa depun o cerere de dezbatere succesoriala ,ca cerere subseccventa ,cereri principala.Va multumesc si va doresc,.Paste fericit .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prima infatisare - conflict de munca ContSters73633 ContSters73633 buna ziua, vreau sa stiu daca pot da la prima infatisare cererea de completare a cererii initiale de chemare in judecata (am facut cerere de preschimbare a ... (vezi toată discuția)
Marire/micsorare catime ContSters230219 ContSters230219 nu inteleg de ce daca renunt sau imi restrang pretentiile trebuie sa timbrez la valoarea initila?? :vishenka: (vezi toată discuția)
Explicatia expresiei prima zi înfãþiºare cioarec carmen cioarec carmen care este considerată prima zi de înfăţişare în cazul în care după mai multe termene , reclamantul modifică cererea de chemare în judecată prin ... (vezi toată discuția)