avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 208 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... moarte fara partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

moarte fara partaj

Dupa un divort cu hotarare definitiva si doi copii, cei doi nu au facut partaj. Ei au un apartament bun comun. Daca unul din ei moare, cui ii ramane jumatatea legala din apartament?
Cel mai recent răspuns: Laurentiu Manole , Mediator 10:06, 1 Aprilie 2010
copiilor
Eu stiu ca ramane copiilor, dar in prima faza ramane apartamentul sotului ramas in viata?
copii pot solicita deschiderea mostenirii si partajul acesteia. in functie de cotele cuvenite pot hotari mai departe.
1. In cazul in care cel decedat NU s-a recasatorit, partea lui/ei revine copiilor lui/ei (indiferent din care casatorie sau din afara casatoriei). Sotul divortat NU este mostenitor rezervatar (nu primeste nimic).

2. In cazul in care cel decedat s-a recasatorit, o parte din mostenire revine sotului supravietuitor, iar celalate parte copiilor lui/ei (indiferent din care casatorie sau din afara casatoriei).
Raspuns corect: celor doi copii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua. as dori o lămurire referitoare la succesiune. mama ... Lazar_s Lazar_s Bună ziua. As dori o lămurire referitoare la succesiune. Mama mea a murit și tata s-a recăsătorit și locuiește cu actuala in Apartamentul părinților ... (vezi toată discuția)
Dreptul de a ramane in apartamentul sotiei decedate victorya_21 victorya_21 Buna seara, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns: Un prieten s-a casatorit cu o femeie care avea deja 2 copii si detinea un apartament .In urma decesului ... (vezi toată discuția)
Donatie dodorel62 dodorel62 eu m-am recasatorit si nici eu si nici actuala sotie nu am incheiat un act prenuptial ,ea avand o masina si o casa dar si copii majori,iar eu am o casa si un ... (vezi toată discuția)