Buna,
Poti fi concediat in urma refuzului de a face o delegatie pentru 2 saptamani?
Persoana in cauza are o fetita de 5 ani si sotul plecat in strainatate.
Ce e de facut in cazul care totusi esti concediat?
Este cu contract colectiv de munca si nu precizeaza nicaieri ca esti obligat sa faci delegatii ci doar ''alte actvitati''.
Multumesc
Nu exista nici o baza legala care sa permita concedierea datorita refuzului de a pleca in delegatie. Totusi daca intra in responsabilitatea postului ceea ce trebuie sa faci in delegatie atunci lucrurile se schimba. Atunci se considera ca nu ti-ai indeplinit sarcinile de serviciu.
Delegarea este o masura obligatorie luata prin decizia angajatorului, astfel incat refuzul nejustificat al salariatului reprezinta o incalcare a indatoririlor de serviciu si poate atrage chiar concedierea(exista precedent intr-un astfel de caz).Masura trebuie sa fie legala in sensul ca dlegarea sa fie facuta in interesul serviciului.
Acum depinde cat e de intelegator angajatorul in ceea ce priveste situatia persoanei respective. Adica daca refuzul este justificat.
Este in interesul serviciului, pe acelasi post, dar refuzul nu e deloc nejustificat...ce faci cu copilul aceste 2 saptamani?Il ei cu tine sau il lasi singur in casa?Lucrezi in acelasi loc de 20 de ani,delegatii destule facute pana la nasterea copilului...
Delegatie
MIELUTA
BUNA SEARA!
Am si eu nevoie de un raspuns urgent.
De unde credeam ca voi pleca de la firma de unde lucrez cu un salariu compensatoriu, ca nu am am fost de ... (vezi toată discuția)