avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 826 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

buna ziua.bunica mea a decedat acum 4 ani,tatal meu unicul ei fiu a decedat acum 3 ani,bunicul meu vitreg in traieste,spuneti-mi va rog eu fiind singurul mostenitor al bunici la cat am dreptul din aceea casa,si daca are drept si mama de acolo,si ce ar trebui sa fac deoarece bunicul vitreg vrea sa se dea in intretinere,cum sa-mi iau partea bunici?va multumesc
Cel mai recent răspuns: Adrian Marin , Consilier juridic 13:05, 1 Aprilie 2010
Buna ziua !. Pt a va raspunde concret trebuie sa ne spuneti daca acea casa este bun comun al bunicii / bunicului vitreg sau daca este doar al unuia dintre acestia . Dvs. sunteti mostenitorul unic al bunurilor detinute de bunica dvs. .
trebuie mai intai dezbatuta succesiunea dupa bunica. conteaza daca aceasta casa era bun comun cu bunicul vitreg sau bunul propriu al bunicii. functie de asta, are fiul sau bunicul , cota mai mare. apoi se dezbate dupa tatal dvs. aici conteaza daca mama dvs era divortata de tatal dvs.
ar trebui sa va vada un avocat actele
Salut,'
Cunoasteti daca aceasta casa a fost cumparata de bunica si bunicul in timpul casatoriei ?
Sau cunoasteti cine este propietarul casei ?Putea bunica sa fie propietar inainte de casatorie?
Mama ta nu are drept de mostenire din partea tatalui dvs. Doar dvs.
Dupa ce lamurim problemele astea - va voi da mai multe detalii...
casa a fost cumparata de bunici in timpul casatoriei.
Se deschide procedura succesorala la notariat pt defuncta bunica , (1/2 din imobil) , de catre dvs. sau sotul supravietuitor . Bunicul vitreg poate sa dispuna in orice mod de bunurile care ii apartin , inclusiv sa faca un contract de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere/uzufruct viager etc. , nu puteti sa va impotriviti . Dupa dezbaterea succesiunii puteti iesi oricand din indiviziune , fie prin partaj voluntar la notariat (daca va intelegeti ) fie in instanta .... Numai bine !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire cu probleme?! raluca186 raluca186 Ca tot omul si eu am avut 2 parintii; intre timp ei au divortat iar tatal meu s a recasatorit cu o tanti ft abila si ochii dupa banii fosta secretara in ... (vezi toată discuția)
Succesiune IONY1972 IONY1972 Buna seara! Mama a decedat acum 7 ani,tatal a decedat de curand.Suntem 2 frati dintre care unul din prima casatorie a tatalui (nu infiat).Mentionez ca nu s-a ... (vezi toată discuția)
Succesiune intre frati vitregi victoy0111 victoy0111 In casnicie a venit fiecare cu copilul la pachet. Prima care a decedat este mama mamei mele. Nu s-a facut succesiunea dupa aceasta, La 8 ani dupa, a decedat si ... (vezi toată discuția)