avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 783 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Cand chiriasul nu vrea sa-si faca asigurarea
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Cand chiriasul nu vrea sa-si faca asigurarea

Buna ziua,
am inchiriat un imobil compus din 4 camere unei firme. Chiriasul respectiv a facut unele imbunatatiri si a adus aparatura necesara desfasurarii activitatii pe care o presteaza.
Imbunatatirile sunt facute de buna voie de catre chirias, cu acordul meu verbal, insa fara a intocmi un proces verbal de constatare a celor facute.
Eu ca propietar vreau sa-mi asigur doar imobil. Chiriasul sustine ca in asigurarea mea trebuie sa intre si bunurile aduse de el, adica aparate si echipamente stomatologice.
Eu va intreb: pentru bunurile din locuinta care sunt aduse de catre firma respectiva si pentru imbunatatirile facute in scopul desfasuraii activitatii sale, nu este datoria "chiriasului" sa-si faca sigurarea?
multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 20:08, 2 Aprilie 2010
multumesc
daca in cazul in care eu fac asigurarea imobilului, are loc un cutremur sau ma rog de la incendiu i-a foc etc, sunt raspunzator sa despagubesc cu ceva pe chirias pentru daunele care vor fi prin distrugerea bunurilor lui????
bucurescu a scris:

multumesc
daca in cazul in care eu fac asigurarea imobilului, are loc un cutremur sau ma rog de la incendiu i-a foc etc, sunt raspunzator sa despagubesc cu ceva pe chirias pentru daunele care vor fi prin distrugerea bunurilor lui????

Numai daca vi-se poate imputa (dovedit) cauza evenimentului.In rest, despagubirea se cuvine proprietarului bunului asigurat.(cladirea in cazul de fata)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce pot face ca proprietar daca din neglijenta chiriasului imobilul a luat foc? vali1970 vali1970 am inchiriat o gars, legal,cu contract de inchiriere inregistrat la circa financiara ,cu suma reala,l-am trecut in carte de imobil a blocului....la scurt timp ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere, forta majora si alte nelamuriri Flaviu123 Flaviu123 Buna ziua, In primul rand vreau sa spun ca va apreciez mult pentru ceea ce faceti, pentru ca ne raspundeti la intrebari si doresc sa va multumesc. ... (vezi toată discuția)
Asigurare de raspundere civila a chiriasului catre proprietar. Alexandru Munteanu Alexandru Munteanu Proprietarul poate solicita prin contractul de inchiriere ca chiriasul sa fie obligat la incheierea unei asigurari de raspundere civila a chiriasului catre ... (vezi toată discuția)