avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA PFA: cum emit factura catre client din Canada?
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

PFA: cum emit factura catre client din Canada?

Bună ziua,

Sunt PFA la normă de venit şi trebuie să emit o factură pentru un client extern (Canada). Am citit pe forum că se emite o factură externă care e diferită de factura fiscală. E corect? Ce date trebuie să conţină?

Eu stabiliesc preţurile cu clientul in CAD per oră. Nu există un contract, plata se face o dată pe lună iar numărul de ore variază în fiecare lună. Ce sumă voi scrie pe factură?
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 20:07, 13 Iunie 2011
Trebuie precizat daca beneficiarul si respectiv prestatorul sunt sau nu platitori de Tva
ce fel de servicii, mai exact?
Factura de servicii IT.
Beneficiarul din Canada este firma platitoare de TVA.
Prestatorul presteaza din Romania, ca PFA cu norma de venit de asemenea platitor de TVA.

jester a scris:

ce fel de servicii, mai exact?
Daca aveti confirmarea validitatii codului de TVA a beneficiarului, facturati fara TVA, operatiunea nefiind impozabila in Romania.
Nu exista factura externa, factura e factura si trebuie sa contina informatiile de la art. 155 alin. 5 din Codul Fiscal.
Este vorba de export in Canada si nu de o tranzactie intracomunitara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva - serviciu non ue - pfa Bașar Andrei Bașar Andrei Buna ziua Vin către voi pentru ajutor deoarece am o nelămurire: 1.Am un pfa norma pe venit prestare servicii it către clienti din uk, întrebarea ar fi ... (vezi toată discuția)
Facturi externe optionale sob sob Buna ziua, As avea o intrebare legata de modalitatea de facturare catre firme extracomunitare (SUA, Canada). Societatea comerciala cu sediul in Ro, ... (vezi toată discuția)
Tva si prestari de servicii intracomunitare antispam antispam Buna ziua tuturor. Am si eu o nelamurire. Sa zicem ca am un PFA platitor de TVA care presteaza servicii (cod CAEN 6201) pentru o firma din Spania. Nu ma ... (vezi toată discuția)