avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 881 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Leasing financiar
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Leasing financiar

Buna ziua,
Sunt din Brasov si as dori un raspuns la urmatoarea problema:
In noiembrie 2007, am incheiat cu o societate de leasing un contract pentru un autoturism ce urma sa se deruleze pe o perioada de 4 ani.
In iulie 2009, intrucat am constatat ca societatea avea scopul de a calcula si incasa cat mai multe penalitati si taxe de somatie, am luat hotararea de a achita anticipat valoarea finantata integral si am depus o cerere in acest sens la sediul societatii din mun. Brasov. Societatea nu a binevoit sa-mi raspunda la cerere. Timp de 2 luni am asteptat emiterea facturii finale, insa societatea, a continuat sa-mi trimita facturi cu rate lunare. Am solicitat, telefonic, explicatii si mi s-a spus ca figurez cu 2 rate restante si ca nu imi emit factura finala. Le-am facut dovada platii acelor facturi insa ei au continuat sa sustina ca nu au incasat sumele respective. Am inceput corespondenta scrisa solicitand emiterea facturii finale. Societatea de leasing a refuzat pe acelasi motiv de neincasare a unor facturi. mentionez ca in contractul de leasing nu este stipulat ca emiterea facturii finale este conditionata de existenta soldului zero.
La aceasta data, am acceptat sa platesc tot ce au spus ei ca le datorez si am reusit sa primesc cartea de identitate a autoturismului.
Intrebarea mea este daca, deschizand actiune in instanta pot recupera sumele pe care le-am platit necuvenit incepand cu luna iulie 2009, luna in care am depus prima cerere de achitare anticipata a valorii finantate integral.
Cel mai recent răspuns: Corina40 , utilizator 12:10, 3 Aprilie 2010
Da, consider ca este admisibila o cerere de chemare in judecata pentru restituirea platii nedatorate.
Temeiul de drept prev.art.992 - 997 Cod civil.

Angajati un avocat, nu este o actiune simpla.
Multumesc frumos pentru raspuns. Parca am mai capatat incredere:">

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asig.casco DuracIonel DuracIonel Am un autoturism luat in leasing pe o per. de 6 ani,am achitat 4 ani inclusiv asig.CASCO. In ratele de leasing nu sunt luate in calcul asig.CASCO. Daca nu mai ... (vezi toată discuția)
Ajustare tva mijloc fix Pop I Pop I Am urmatoarea situatie:In anul 2007 am achizitionat un cap tractor.In decembrie 2009,acest auto a fost distrus complet in urma unui accident .In acest sens ... (vezi toată discuția)
Executarea silita a unui contract de lesing auto nicolau viorel nicolau viorel La data de 28.02.2008 am incheiat cu o firma de leasing un contract pentru achizitionarea unui autoturism, cu avans 30% si fara rata reziduala, pt. o perioada ... (vezi toată discuția)