RoxanaMilita a scris:
DA, mandatul meu nu a mai fost prelungit, eu am continuat sa semnez declaratiile lunare la administratie si sa rezolv si alte probleme ca angajat sub semnatura mea.
In cazul dvs a operat
prelungirea tacita a mandatului de administrator deoarece societatea (adunarea generala a asociatilor sau oricare asociat)
nu a contestat actele de administrare pe care le-ati infaptuit dupa data expirarii mandatului.
In cazul incetarii mandatului prin expirarea duratei, atata vreme cat AGA sau oricare asociat nu contesta actele de adminstrare indeplinite, in raporturile dintre societate si administratorul al carui mandat a expirat devin aplicabile prevederile art. 1533 C.civ cu privire la
mandatul tacit.
RoxanaMilita a scris:
In scurt timp se va convoca de catre un asociat AGA pt insolventa. In acest caz ma voi prezenta si eu si cer descarcare de gestiune- cu ce data se va lua in considerare conf legii - de la expirarea mandatului sau de cand va fi hotararea aga?
Descarcarea de gestiune va interveni de la data adoptarii HAGA.
RoxanaMilita a scris:
Iar, ca in postura de angajat care are carte de munca la aceasta societate ce fac? imi dau demisia sau imi fac ei automat actele de somaj?
Puteti sa va dati demisia.
Puteti avea in vedere si dispozitiile art. 86 alin. (6) din Legea orivind procedura insolventei care spune:
'' Prin derogare de la prevederile Legii nr. 53/2003 - Codul muncii, după data deschiderii procedurii, desfacerea contractelor individuale de muncă ale personalului debitoarei se va face de urgenţă, de către administratorul judiciar /lichidator, fără a fi necesară parcurgerea procedurii de concediere colectivă. Administratorul judiciar/lichidatorul va acorda personalului concediat doar preavizul de 15 zile lucrătoare''.