avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale mandat admnistrator expirat la un srl
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

mandat admnistrator expirat la un srl

Buna ziua,

Va rog sa lamuriti care sunt pasii in cazul in care angajat si administrator in acelasi timp la un srl cu 2 asociati, a expirat mandatul de un an de zil, nu s-a renunit aga pt numirea unui nou administrator, dar in prezent se urmareste insolventa. Ce trebuie sa fac ca fost administrator care inca nu si-a descarcat gestiunea pt ca nu s-a unit AGA.

MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: timi , utilizator 11:50, 2 Aprilie 2010
Buna seara.
Dacă nu vi s-a mai prelungit mandatul de administrator la expirare , in mod tacit nu puteti activa, deci de la expirare nu mai aveţi drept de semnătură.Încercaţi să convocati AGA pentru a vă da descărcare de gestiune.
Cu stimă.
Buna dimineata,

DA, mandatul meu nu a mai fost prelungit, eu am continuat sa semnez declaratiile lunare la administratie si sa rezolv si alte probleme ca angajat sub semnatura mea.
In scurt timp se va convoca de catre un asociat AGA pt insolventa. In acest caz ma voi prezenta si eu si cer descarcare de gestiune- cu ce data se va lua in considerare conf legii - de la expirarea mandatului sau de cand va fi hotararea aga?
Iar, ca in postura de angajat care are carte de munca la aceasta societate ce fac? imi dau demisia sau imi fac ei automat actele de somaj?

Va doresc o zi buna,
Multumesc pentru ajutor

Roxana
RoxanaMilita a scris:

DA, mandatul meu nu a mai fost prelungit, eu am continuat sa semnez declaratiile lunare la administratie si sa rezolv si alte probleme ca angajat sub semnatura mea.

In cazul dvs a operat prelungirea tacita a mandatului de administrator deoarece societatea (adunarea generala a asociatilor sau oricare asociat) nu a contestat actele de administrare pe care le-ati infaptuit dupa data expirarii mandatului.
In cazul incetarii mandatului prin expirarea duratei, atata vreme cat AGA sau oricare asociat nu contesta actele de adminstrare indeplinite, in raporturile dintre societate si administratorul al carui mandat a expirat devin aplicabile prevederile art. 1533 C.civ cu privire la mandatul tacit.

RoxanaMilita a scris:

In scurt timp se va convoca de catre un asociat AGA pt insolventa. In acest caz ma voi prezenta si eu si cer descarcare de gestiune- cu ce data se va lua in considerare conf legii - de la expirarea mandatului sau de cand va fi hotararea aga?

Descarcarea de gestiune va interveni de la data adoptarii HAGA.

RoxanaMilita a scris:

Iar, ca in postura de angajat care are carte de munca la aceasta societate ce fac? imi dau demisia sau imi fac ei automat actele de somaj?

Puteti sa va dati demisia.

Puteti avea in vedere si dispozitiile art. 86 alin. (6) din Legea orivind procedura insolventei care spune:
'' Prin derogare de la prevederile Legii nr. 53/2003 - Codul muncii, după data deschiderii procedurii, desfacerea contractelor individuale de muncă ale personalului debitoarei se va face de urgenţă, de către administratorul judiciar /lichidator, fără a fi necesară parcurgerea procedurii de concediere colectivă. Administratorul judiciar/lichidatorul va acorda personalului concediat doar preavizul de 15 zile lucrătoare''.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mandat de administrator expirat pe perioada insolventei ksimona ksimona Buna ziua, In data de 15.06.1010 societatea a intrat in insolventa si pe data de 11.07.2010 a expirat mandatul administratorului, care a si informat ... (vezi toată discuția)
Administrator / mandat Monica H. Monica H. daca administratorul unic al unei societati si \"a dat demisia\" adica a renuntat la mandat , inainte de termen, fara a convoca AGOA, eu, ca si asociat, ... (vezi toată discuția)
Despre controversata problema a renuntarii la mandatul de administrator triton10 triton10 Buna ziua Desi pe forum exista o multime de topicuri deschise pe acest subiect, fara ca parerile exprimate sa fie unanime in privinta modului in care ... (vezi toată discuția)