avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... preaviz somaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

preaviz somaj

buna ziua,va rog ajutati-ma cu un raspuns:deci ma aflu in preavizul de 20 de zile,iar firma mi-a solicitat sa lucrez 10 zile cate 8 ore iar 10 zile sa stau acasa,lucru cu care nu am fost de acord din motive personale.profitand de faptul ca sectia unde lucrez are program flexibil,iar ziua si ora cand se lucreaza se anunta telefonic,2 zile am fost lasat acasa cu rea-credinta de catre firma,cerandu-mi-se in schimb sa lucrez alte doua zile cate 8 ore,impotriva vointei mele.daca pot sa dovedesc reaua-intentie a conducerii,sunt obligat sa acopar zilele descoperite prin actiunea lor?si,as dori sa stiu daca este legal ca firma sa nu acorde tichetele de masa persoanelor aflate in preaviz,desi restul angajatilor le primesc(e vorba de perioada preavizului),si ce trebuie sa fac pentru a beneficia de acest drept.multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:47, 8 Aprilie 2010
nmeni nu va poate obliga sa munciti impotriva vointei dvs...nu se intelege ce spuneti....
scuze daca nu am fost destul de explicit.deci:in perioada de preaviz,angajatul are dreptul sa lucreze 4 ore si sa fie platit pentru 8 ore.daca se ajunge la o intelegere,se poate lucra,de exemplu,10 zile din cele 20 de preaviz in regim normal,de 8 ore,iar celelalte 10 zile angajatul poate sta acasa sau sa-si caute de lucru.eu nu am fost de acord cu propunerea conducerii de a lucra 10 zile cate 8 ore,ci am solicitat varianta cu 20 de zile,cate 4 ore.drept urmare,pentru a ma forta sa lucrez cum vor ei,conducerea m-a anuntat ca ultimele doua zile(ieri si azi)nu se lucreaza,iar apoi i-a chemat telefonic la lucru pe ceilalti colegi,iar pe mine nu,ori eu nu vreau sa le dau satisfactia sa le lucrez 8 ore maine si marti,mai ales ca au folosit aceasta metoda nesimtita.si eu asta vreau sa stiu,daca ei nu m-au solicitat la lucru cu rea-credinta,anuntandu-ma cu martori ca nu se lucreaza,sunt obligat sa acopar aceste doua zile?
Stimate domn,

angajatorul va poate solicita acest lucru. Asa cum va poate solicita sa nu va mai prezentati deloc in perioada de preaviz urmand ca el sa va plateasca drepturile salariale ca si cum ati fi fost prezent.

NU inteleg ce va deranjeaza la aceasta modalitate de efectuare a preavizului. Nu veti avea de suferit la salariu ptr ca zilele nelucrate nu afecteaza drepturile salariale.
Nu trebuie sa va incrancenati inutil orgoliul ptr ca nu aveti motive.
Oricum, chiar si legea prevede ca puteti lucra 10 zile cate 8 ore iar restul de 10 zile sa le folositi pentru a va cauta un loc de munca.

In privinta tichetelor de masa, probabil ca daca a ajuns sa faca concedieri nu o duce prea bine cu banii. Este o modalitate de a reduce cheltuielile.
ok,de acord cu prima parte ,cu perioada de lucru.insa daca tichetele se acorda celorlalti angajati,nu inseamna ca si eu trebuie sa beneficiez de ele?incrincenarea mea (subiectiv vorbind)este justificata,concedierea mea rezultand dintr-o serie de conflicte cu conducerea,neavand nici o legatura cu situatia financiara a firmei
In aceasta situatie, daca va considerati prejudiciat in drepturile dvs., puteti actiona pe angajator in judecata si sa cereti sa vi se repare prejudiciul suferit.

Alte discuții în legătură

Preaviz - plata geoni geoni Buna ziua. Am primit preaviz incepand cu data de 01 iulie a.c. (20 zile). La intelegere voi lucra 8 ore in primele 10 zile urmand a lua decizia de concediere ... (vezi toată discuția)
Preaviz 20 zile lucratoare ContSters75393 ContSters75393 Daca unei persoane i se desface contractul de munca in baza art 65(1) si i se aduce la cunostinta ca perioada de preaviz este de 20 zile lucratoare la 4 ore pe ... (vezi toată discuția)
Tichete de masa in preaviz CARPAHONTU CARPAHONTU In societate s-au desfintat 12 posturi si aceste persoane au beneficiat de 20 zile de preaviz. Spuneti daca in aceste zile de preaviz au dreptul la tichete de ... (vezi toată discuția)