avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 490 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Preaviz - Plata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Preaviz - Plata

Buna ziua. Am primit preaviz incepand cu data de 01 iulie a.c. (20 zile). La intelegere voi lucra 8 ore in primele 10 zile urmand a lua decizia de concediere in data de 29 iulie. Daca am primit 10 tichete de masa in loc de 20 cum ar fi fost normal, cum se explica alineatul din Previz: " In perioada preavizului, salariatului i se acorda dreptul sa absenteze 4 ore pe zi de la programul unitatii pentru a-si cauta un loc de munca fara ca aceasta sa-i afecteze saalriul si celelalte drepturi"? Am aflat ca unii coleg aflati in aceeasi situatie au primit 21 de tichete desi ar fi trebui max 20. Multumesc
Ultima modificare: Luni, 11 Iulie 2011
geoni, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:58, 11 Iulie 2011
Aveti dreptate.
Pe de o parte, Codul muncii prevede:
Art. 81.
(5) Pe durata preavizului contractul individual de munca continua sa isi produca toate efectele.

Pe de alta parte, exista o prevedere in Legea 142/1998 privind acordarea tichetelor de masa, de care probabil se foloseste angajatorul dvs.:
Art.6 (1) Salariatul poate utiliza, lunar, un număr de tichete de masa cel
mult egal cu numărul de zile în care este prezent la lucru în unitate.
Deci, depinde cum va ponteaza angajatorul.
multumesc pentu raspuns, daca angajatorul ne-a obligat pe verso-ul preavizului sa scriem si sa semnam ca venim doar 10 zile a cate opt ore, ne va afecta salariul? dar zilele de concediu cuvenite pe anul acesta?
Ultima modificare: Luni, 11 Iulie 2011
geoni, utilizator
geoni a scris:

Buna ziua. Am primit preaviz incepand cu data de 01 iulie a.c. (20 zile). La intelegere voi lucra 8 ore in primele 10 zile urmand a lua decizia de concediere in data de 29 iulie. Daca am primit 10 tichete de masa in loc de 20 cum ar fi fost normal, cum se explica alineatul din Previz: " In perioada preavizului, salariatului i se acorda dreptul sa absenteze 4 ore pe zi de la programul unitatii pentru a-si cauta un loc de munca fara ca aceasta sa-i afecteze saalriul si celelalte drepturi"? Am aflat ca unii coleg aflati in aceeasi situatie au primit 21 de tichete desi ar fi trebui max 20. Multumesc

Acel alineat din preaviz la care va referiti nu are o baza legala daca nu este pevazut in R.I. sau in ccm aplicabil angajatorului ....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tichete de masa laszlobotar laszlobotar Sunt pensionar de invaliditate gradul III, Sunt angajat la o firma cu norma de 4 ore. Intrebarea este de cate tichete de masa pot beneficia pentru o luna cu 20 ... (vezi toată discuția)
Tichete de masa efm efm HG 23/2015 < art.13> spune ca \\"in cazul salariatilor a caror durata zilnica a timpului de munca este mai mare de 8 ore - in regim de tura, numarul de ... (vezi toată discuția)
Tichete de masa Jjnn Jjnn Am contact cu timp normal de lucru si am lucrat 12 zile a cate 4 ore pe zi, iar 4 ore am fost pontat din ore libere lucrate si neplatite.Cate tichete de masa ... (vezi toată discuția)