avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1002 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... "Recurent inculpat" si "recurent intimat inculpat". ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

"Recurent inculpat" si "recurent intimat inculpat". Diferente.

Recurs declarat la ICCJ de catre inculpat dar si de catre Parchet.
Daca pe citativ apare doar mentiunea de "recurent inculpat" pot deduce ca Parchetul a formulat recursul in favoare inculpatului?
Daca era in defavoarea inculpatului trebuia sa apara mentiunea de "recurent intimat inculpat" ?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ramonamona , utilizator 01:16, 17 Ianuarie 2013
Sa clarificam lucrurile:
-in primul rand cred ca nu faceti distinctie intre citatie si citativ,
-pe citatie este mentionata calitatea dvs.in procesul penal, respectiv de recurent -inculpat si chiar daca si Parchetul a declarat recurs pe citatie va fi mentionata doar mentiunea de recurent- inculpat,
- apoi o astfel de concluzie este una eronata in sensul celor aratate de dvs, deoarece evident exista si posibilitatea ca Parchetul sa fi declarat recurs in favoarea dvs. dar in acelasi timp exista si situatia inversa care de altfel
este cea mai des intalnita, singura modalitate de aflare exacta a motivelor fiind studierea lor direct la dosar,
-mentiunea de inculpat-intimat (deci nu de recurent-intimat) ar fi putut apare pe citatie doar in situatia in care exista declarat doar recursul de catre Parchet si nu si de dvs.,
-de asemenea, daca s-a declarat recurs de catre Parchet sau nu puteti afla de la arhiva instantei respective si evident din dosar,
-citativul se afla numai in dosar si este practic o" evidenta "a partilor care trebuiesc citate si cuprinde evident numele si adresele acestora.
Ultima modificare: Vineri, 2 Aprilie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Stimata D.na avocat,
Sunt avocat stagiar nu inculpat.
Rectific: in loc de citativ trebuia sa scriu citatie. Va asigur ca stiu diferenta. Am scris gandindu-ma ,..aiurea.

Insist: recurs a declarat atat inculpatul cat si Parchetul. Pe citatie precum si pe siteul ICCJ, apare doar : "recurent-inculpat" iar Parchetul este "recurent".

Eu doar intrebam : daca pe citatie este mentionat in dreptul inculpatului doar mentiunea de "recurent inculpat" desi a facut si Parchetul recurs, ma pot gandi (asta pana indrumatorul meu..care e plecat in vacanta de Paste..si nu-l gasesc sa ma..lumineze), ca ..daca nu este trecuta si mentiunea de INTIMAT pe langa cea de recurent inculpat, parchetul a facut recursul in favoarea inculpatului?
Daca era in defavoarea inculpatului, corect era "recurent intimat inculpat" ?

Multumesc.
O intrebare va rog .Intr-un proces persoana a ajuns pana la faza de recurent ,a decedat de 3 luni ,procesul continua si inca este in acel dosar dar trecut ca inculpat .Daca a decedat de ce mai apare in acest proces ?Multumesc .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recurent cercetasa cercetasa intr un recurs partea vatamata care a fost parte civila in fond are calitate de recurent inculpatii au calitatea de recurenti spitalul care pe fond a ... (vezi toată discuția)
Citatie cercetasa cercetasa proces loviri si alte violente art.180C.p alin.2 art.181 alin 2 cp. eu am fost inculpat s a judecat pe fond am cerut recurs si in citatie imi scrie ... (vezi toată discuția)
Recurent-inculpat Fddd1 Fddd1 Buna seara!!! Ma aflu in stadiu de recurs cu un proces de ifractiuni privind circulatia pe drumurile publice si vatamarea corporala din culpa art 184 cp.Am ... (vezi toată discuția)