avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1068 soluții astăzi

Joi, 27 martie, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... timp limita
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

timp limita

Buna ziua!

Va supun atentiei urmatorul caz :

-pe data de 14 aprilie mi se termina preavizul de 20 zile , primit pt concediere pe motiv de desfiintarea postului
-angajatorul se supune CCM-RT
-nu doresc sa contest decizia de concediere, ci doar sa mi se acorde cele 6 salarii compensatorii brute cuvenite de drept (am inaintat angajatorului o cerere in acest sens, insa fara niciun raspuns pana in acest moment)

intrebarea mea este : este adevarat ca trebuie sa-i actionez in instanta ( in cazul in care nu mi se ofera aceste plati compensatorii) in maxim 30 zile de la data primirii preavizului pentru a fi considerat litigiu de munca? Am o informatie cum ca daca trec aceste 30 zile calendaristice, trebuie sa platim taxa de timbru si toate cele, si nu mai este aceeasi situatie..

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: blairwitch , utilizator 00:40, 2 Aprilie 2010
Puteti in afara de actionarea in judecata sa faceti sesizare si la Inspectoratul Teritorial de Munca!B-)
Actiunea se prescrie dupa 30 de zile calendaristice pentru contestarea deciziei de concediere, pentru drepturile banesti ce decurg din CCM-RT aveti termen 6 luni pentru a formula cererea de chemare in judecata.
Daca doriti numai salariile compensatorii aveti termen 6 luni de la data concedierii sa va adresati Tribunalului din judetul in care aveti domiciliul sau resedinta. Fiind litigiu de munca nu platiti taxe.
va multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu compansatoriu aliariana aliariana cererea pentru salariu compensatoriu poate fi depusa si in ultima zi de preaviz? (vezi toată discuția)
Concediere din initiativa angajatorului prin desfiintarea postului ContSters305382 ContSters305382 Buna ziua, Numele meu este C.D.. locuiesc in jud. Ilfov . Am fost concediata de la locul de munca din initiativa angajatorului, prin desfiintarea postului ... (vezi toată discuția)
Concediere individuala sau colectiva? meeri_m meeri_m Buna seara! Va rog, daca se poate sa ma ajutati si pe mine in urmatoarea problema: lucrez (inca? ) la o societate care in momentul de fata mai are aproximativ ... (vezi toată discuția)