Buna seara,
Am si eu o nelamurire....in cazul in care am 2 dosare, unul solutionat defin si irev, cu acelasi obiect, aceeasi cauza, intre aceleasi parti, dar avand calitati diferite, pot invoca exc autorit de lucru judecat?in primul ds am avut A, B, C--reclamanti, si D, E, F parati(ultimii doi in calit de reprez legali) in al doliea am A, B, C, D, E--reclamanti, si E si F parati, tot in calit de reprez. Eu sunt pt F.
Multumesc.
Conform prevederilor art.163 al.(1) C.pr.civ., puteti invoca exceptia in raport cu ABC.
Nu o puteti invoca in raport cu D si asi fi spus si E, dar nu prea inteleg cum este E si reclamant si parat in aceeasi cauza :-/: :D
Am uitat sa precizez ca D si E au achiesat la pretentiile din prima cerere.Si da, E este si reclam si parat, cel putin asa este indicat in actiune.Sunt totusi interese contrare si am sa lamuresc problema asta.Multumesc.
Ce reprezentanti legali? Ne intereseaza daca partile sunt aceleasi, nu reprezentantii legali sau conventionali...
Deci autoritatea se stabileste raportat la parti si nu la reprezentanti. Ca poate eu reprezint legal 2 societati, sunt aceeasi persoana, nu inseamna ca mi se aplica exceptia, nu?
Poate clarificati.
Succesiune
rodica stan
Buna ziua, va rog mult ajutor; sunt parat intr-o cauza de succsesiune, ma judec pe C.civ. si C.pr.civ. vechi; 1 -reclamantii(doi) vor sa dovedeasca cu martori ... (vezi toată discuția)