avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 778 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... exceptia puterii de lucru judecat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

exceptia puterii de lucru judecat

Buna seara,
Am si eu o nelamurire....in cazul in care am 2 dosare, unul solutionat defin si irev, cu acelasi obiect, aceeasi cauza, intre aceleasi parti, dar avand calitati diferite, pot invoca exc autorit de lucru judecat?in primul ds am avut A, B, C--reclamanti, si D, E, F parati(ultimii doi in calit de reprez legali) in al doliea am A, B, C, D, E--reclamanti, si E si F parati, tot in calit de reprez. Eu sunt pt F.
Multumesc.
Da , se poate invoca exceptia
Conform prevederilor art.163 al.(1) C.pr.civ., puteti invoca exceptia in raport cu ABC.
Nu o puteti invoca in raport cu D si asi fi spus si E, dar nu prea inteleg cum este E si reclamant si parat in aceeasi cauza :-/: :D
Ultima modificare: Joi, 1 Aprilie 2010
ContSters36411, utilizator
Am uitat sa precizez ca D si E au achiesat la pretentiile din prima cerere.Si da, E este si reclam si parat, cel putin asa este indicat in actiune.Sunt totusi interese contrare si am sa lamuresc problema asta.Multumesc.
Ce reprezentanti legali? Ne intereseaza daca partile sunt aceleasi, nu reprezentantii legali sau conventionali...
Deci autoritatea se stabileste raportat la parti si nu la reprezentanti. Ca poate eu reprezint legal 2 societati, sunt aceeasi persoana, nu inseamna ca mi se aplica exceptia, nu?
Poate clarificati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am calitate procesuala pasiva ? molul molul buna seara va intreb daca A+B+C+D+E+F+G fac o intelegere de imparteala a unui teren imparteala pe care nu o pun niciodata in practica iar ABCD vinde ... (vezi toată discuția)
Succesiune rodica stan rodica stan Buna ziua, va rog mult ajutor; sunt parat intr-o cauza de succsesiune, ma judec pe C.civ. si C.pr.civ. vechi; 1 -reclamantii(doi) vor sa dovedeasca cu martori ... (vezi toată discuția)
Decaderea paratei, nu a aratat data nasterii dreptului la actiune aidu aidu Intimata a invocat exceptia prescriptiei dreptului la actiune... scriiind doar ca cererea trebuia facuta in termen de 3 ani de la data nasterii dreptului la ... (vezi toată discuția)