avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1812 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

Va rog sa ma ajutati cu o intrebare.

Bunicii mei au detinut un teren. Acestia au decedat si au ramas ca mostenitori mama si matusa mea. Ulterior a murit si matusa mea care era casatorita dar nu avea copii. La un an dupa decesul matusii mele, mama mea, a deschis succesiunea dupa bunicii mei, primind terenul pe care il aveau acestia. Intrebarea este: sotul matusii mele (care nu are copii cu matusa mea) are dreptul la terenul bunicilor mei?

Va multumesc pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 23:38, 1 Aprilie 2010
Cred ca dl adrianmarin v-a raspuns din neatentie/graba ca nu vine sotul supravietuitor al matusii la partea ei din mostenire.
Pana acum sunt 2-1 pareri "pentru".

Puteti intreba notarul.
Multumesc pentru raspuns.

Ce cota parte ar reprezenta mostenirea sotului matusii mele dintr-un hectar al bunicilor mei?
Mama dvs. 1/2.
Partea care i-ar fi revenit matusii ( 1/2 ) se imparte intre sotul supravietuitor si mama dvs. jumatate/jumatate, pt ca nu au avut copii.

Deci in final, mama dvs. va avea trei sferturi si sotul supravietuitor un sfert din mostenirea bunicilor.
Da , intradevar , m-am gandit strict la dr. de mostenire de pe urma bunicii ... asa ca ... luati de bun raspunsul stimabililor colegi adutescu si legally .:">
3-0???
Corect raspunsul oferit de adutescu....
Mama dvs va mosteni 1/2 cota sa ....si inca jumatate din cota surorii sale , in final avand 3/4 (75 de ari), iar sotul matusii 1/4 (25 de ari).
Insa mai trebuie sa stii un amanunt....mama dvs mosteneste jumatate din masa succesorala a surorii sale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune unchi fara copii. de ce nu i-a revenit unchiului nimic din cota parte la care au renuntat cele 2 surori ale matusi? Epuree Epuree Succesiune unchi fara copii. Nu am inteles clar ce a spus unchiul, dar cam presupun ca asa a fost: matusa mea a murit si nu au lasat testament sau alt act, ... (vezi toată discuția)
Succesiune-bunica LUMITM LUMITM Am o intrebare in legatura cu o succesiune,sper sa ma poata lamuri cineva. In septembrie anul trecut a decedat bunica mea.Bunicul a decedat cu multi ani in ... (vezi toată discuția)
Drept mostenire ContSters134265 ContSters134265 Matusa mea a decedat si nu are copii. Unchiul poate sa participe la succesiune dupa bunicul meu, avand in vedere ca pe numele lui si cei 6 copii mostenitori, ... (vezi toată discuția)