avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... carte de munca si somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

carte de munca si somaj

Buna ziua!
Am lucrat la o societate S.R.L pina pe data de 15 martie,dar cartea mea de munca nu era inchisa nici pe data de 1 aprilie,as vrea sa stiu cu ce data mi se poate inchide cartea de munca.Cu 15 martie sau cu data la care depune decizia?
Dupa cit timp se elibereaza cartea de munca si de cind se ia in considerare data depunerii dosarului de somaj,de la data cind nu mai prestez servicii in societate,sau de cind ridic cartea de munca?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:43, 2 Aprilie 2010
1. Data incetarii contractului individual de munca este inscrisa in decizia de concediere, din care trebuie sa primiti un exemplar, inregistrat la ITM.
2. Mergeti la ITM si solicitati carnetul de munca.
3. Daca depuneti dosarul de somaj in termen de 30 de zile de la data concedierii veti primi indemnizatie de somaj de la data concedierii.
4. Daca depuneti dosarul mai tarziu (dar nu mai mult de 12 luni de la data concedierii) veti primi indemnizatie de somaj de la data depunerii dosarului.
Data incetarii contractului este data la care se depune decizia de concediere?
1. Data incetarii contractului individual de munca (CIM) este data inscrisa in decizia de concediere.
2. Decizia de concediere poate fi emisa dupa data concedierii si se inregistreaza la ITM in 5 zile de la perfectarea ei.
Deci daca depune decizia pe data de 4aprilie,poate sa-mi inchida cartea de munca cu data de 15 martie de cind nu mai lucrez la ei?
Da, se poate, daca nu a facut decizia la timp.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Depunere dosar somaj fanamarius fanamarius ma numesc MARIUS si am urmatoarea intrebare: in data de 1 oct 2009 am depus preavizul de 15 zile cu art 65 ptr somaj ,numai azi am primit de la patron hirtia ... (vezi toată discuția)
Care e perioada maxima in care pot depune dosarul la somaj, dupa preaviz? arboreanu dan arboreanu dan Care este perioada maxima de depunere a actelor de somaj dupa terminarea preavizului?Mentionez ca e concediere individuala.....va multumesc! (vezi toată discuția)
Dosar somaj euramonel euramonel Buna ziua, Va aduc in vedere urmatorul caz si as dori cateva lamuriri : -in data de 6.12.2009 se termina preavizul de 30 zile primit de la angajator ... (vezi toată discuția)