Dupa un an de munca la o firma am aflat ca in tot acest timp am fost in concediu fara plata.Nu am semnat nimic , nu am facut nici o cerere ..nu am stiut nimic !Cand am decis sa demisionez am aflat ca deja eu aveam contractul de munca incheiat de o luna!! Seful mi-a confirmat faptul ca am fost numai in fara-plata si ca a semnat el pentru mine la desfacerea contractului de munca.A trecut deja 1 luna de cand nu mai lucrez si fostul sef refuza sa-mi dea cartea de munca , ma minte mereu sau nu raspunde la telefon.
Ce pot sa fac in legatura cu tot ce s-a intamplat ?
Cartea de munca o sa ramana asa , daca eu nu am semnat nimic cand am fost pus in fara plata?
In legatura cu falsificare semnaturilor pot face ceva?
Pot sa-l actionez in Justitie sa cer daune pentru toata perioada de timp in care m-a lipsit ilegal de accesul la cartea de munca?
Va multumesc anticipat!
La politie fac plangere penala pentru abuz de incredere , pentru a-mi recupera cartea de munca ?
In acelasi tump fac si sesizare la ITM sau e deajuns doar la politie ?
De falsificarea semnaturii se ocupa ITM ?
De falsificarea semnaturii se ocupa Politia sau Parchetul si nicidecum ITM-ul.
La ITM puteti depune sesizare referitoare la faptul ca angajatorul refuza sa va elibereze carnetul de munca . De asemnea, puteti sesiza judecatoria in a carei raza teritoriala isi are sediul angajatorul cu o cerere de chemare in judecata - avand ca obiect obligatia de a face - impotriva acestuia.
Da, trebuie sa faceti asa cum v-a zis Freelis.
Cartea de munca este obligat sa o predea.
In caz de judecata castigati dar pierdeti timpul pe la tribunal si nu prea se acorda daune morale ( micute) numai pentru nerestituirea cartii de munca.