avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1014 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu fara plata ilegal ,semnatura falsificata !
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu fara plata ilegal ,semnatura falsificata !

Dupa un an de munca la o firma am aflat ca in tot acest timp am fost in concediu fara plata.Nu am semnat nimic , nu am facut nici o cerere ..nu am stiut nimic !Cand am decis sa demisionez am aflat ca deja eu aveam contractul de munca incheiat de o luna!! Seful mi-a confirmat faptul ca am fost numai in fara-plata si ca a semnat el pentru mine la desfacerea contractului de munca.A trecut deja 1 luna de cand nu mai lucrez si fostul sef refuza sa-mi dea cartea de munca , ma minte mereu sau nu raspunde la telefon.
Ce pot sa fac in legatura cu tot ce s-a intamplat ?
Cartea de munca o sa ramana asa , daca eu nu am semnat nimic cand am fost pus in fara plata?
In legatura cu falsificare semnaturilor pot face ceva?
Pot sa-l actionez in Justitie sa cer daune pentru toata perioada de timp in care m-a lipsit ilegal de accesul la cartea de munca?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:31, 13 Aprilie 2010
Da, puteti face plangere la politie.
Aveti dreptul si la daune morale si materiale.

avocat Claudiu Lascoschi
La politie fac plangere penala pentru abuz de incredere , pentru a-mi recupera cartea de munca ?
In acelasi tump fac si sesizare la ITM sau e deajuns doar la politie ?
De falsificarea semnaturii se ocupa ITM ?
De falsificarea semnaturii se ocupa Politia sau Parchetul si nicidecum ITM-ul.

La ITM puteti depune sesizare referitoare la faptul ca angajatorul refuza sa va elibereze carnetul de munca . De asemnea, puteti sesiza judecatoria in a carei raza teritoriala isi are sediul angajatorul cu o cerere de chemare in judecata - avand ca obiect obligatia de a face - impotriva acestuia.
Da, trebuie sa faceti asa cum v-a zis Freelis.
Cartea de munca este obligat sa o predea.
In caz de judecata castigati dar pierdeti timpul pe la tribunal si nu prea se acorda daune morale ( micute) numai pentru nerestituirea cartii de munca.

avocat Claudiu Lascoschi
...daca ati lucrat efectiv,ati fost platiti totusi?Cum?

Alte discuții în legătură

Concediu fara plata - cfs msc_angela msc_angela Ma numesc Angela M. si sunt angajata la o firma din luna iulie 2008. Am semnat la angajare un contract pentru functia de functionar administrativ si un ... (vezi toată discuția)
Patronul de acum 3 ani mi-a facut denunt mincinos la politie, ca am plecat cu laptop si telefon de serviciu (pe care nu le-am avut niciodata in gestiune) maintrebazi maintrebazi Buna ziua, Poate cineva sa imi spuna daca am vreo solutie la aceasta problema? Dupa 3 ani de cand am incheiat de comun acord raporturile cu o ... (vezi toată discuția)
Suspendarea cim fara stirea angajatului! ajutor ContSters145300 ContSters145300 Buna ziua si La multi ani! Am si eu o situatie de lamurit. Am gasit prin arhiva firmei la care sunt angajat,intamplator,o decizie de suspendare a CIM de la ... (vezi toată discuția)