Dupa un an de munca la o firma am aflat ca in tot acest timp am fost in concediu fara plata.Nu am semnat nimic , nu am facut nici o cerere ..nu am stiut nimic !Cand am decis sa demisionez am aflat ca deja eu aveam contractul de munca incheiat de o luna!! Seful mi-a confirmat faptul ca am fost numai in fara-plata si ca a semnat el pentru mine la desfacerea contractului de munca.A trecut deja 1 luna de cand nu mai lucrez si fostul sef refuza sa-mi dea cartea de munca , ma minte mereu sau nu raspunde la telefon.
Ce pot sa fac in legatura cu tot ce s-a intamplat ?
Cartea de munca o sa ramana asa , daca eu nu am semnat nimic cand am fost pus in fara plata?
In legatura cu falsificare semnaturilor pot face ceva?
Pot sa-l actionez in Justitie sa cer daune pentru toata perioada de timp in care m-a lipsit ilegal de accesul la cartea de munca?
Va multumesc anticipat!
Dvs aveti deschisa calea sesizarii ANAF in legatura cu neplata contributiilor sociale, ceea ce poate declansa un control de specialitate.
De asemenea, modalitatea corecta si eficienta prin care se poate actiona este declansarea unui litigiu de munca care sa vizeze neexecutarea contractului de munca de catre angajator, prin neindeplinirea obligatiei de a plati contributiile sociale aferente veniturilor salariale realizate de angajat. Actiunea va viza toate contributiile sociale datorate.