avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1257 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... angajare minori se poate ????
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

angajare minori se poate ????

doresc sa angajez pe cineva barman problema este ca e minora are 16 ani
fata este fff descurcareata si merita
problema este se poate angaja cu carte de munca ????
daca da, ce conditii trebuie sa indeplineasca ea dar si eu in calitate de angajator si ce obligatii am???
thx
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:02, 6 Februarie 2007
Codul muncii reglementeaza raporturile de munca. In cazul prezentat vedeti art. 13,art.111(3),art.125(1), 130(2), art.142, art.199(2),
programul de munca trebuie sa fie de 6 ore/zi sau 30/saptamana
concediul de odihna este de 24 zile
se pot incadra in munca minorii care au 15 ani impliniti. Programul de lucru nu poate depasi 6 ore/zi, respectiv 30 ore / saptamana, nu au voie sa efectueze ore suplimentare , nici munca de noapte. Acordul parintilor este necesar pt minorii care au varsta intre 15 si 16 ani.
se poate dar numai pt. munci usoare:D
daca poti citi CONTRACT NR 2895/29 DECEMBRIE 2006 CAPITOLUL 2 SI O SA TE LAMURESTI SIGUR
DACU NU AI ACCES LA UN PRG DE LEGISLATIE TRM UN EMAIL SI TRM TOATE SCHIMBARILE
adresa mea mail:pit00petre@yahoo.com

Alte discuții în legătură

Angajare persoane minore denissa_cristian denissa_cristian Buna ziua! Vroiam sa stiu care este regimul de agajare a minorilor peste 16 ani (documente necesare) si daca acestia pot lucra intr-un domeniu destinat ... (vezi toată discuția)
Angajare minori ani123 ani123 Buna ziua - ma lamuriti va rog ca daca angajez un minor de 17 ani -ce trebuie trecut in contract de munca - ce acte am nevoie sa-i cer , in revisal daca se ... (vezi toată discuția)
Angajare minor 17 ani pe nedeterminat inclusiv pe perioada scolii ... Catalinavoinea11 Catalinavoinea11 ANGAJARE MINOR 17 ANI pe nedeterminat inclusiv pe perioada scolii Buna ziua, Poate fi angajat un minor de 17 ani pe nedeterminat inclusiv peperioada ... (vezi toată discuția)