avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1261 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... angajare minori se poate ????
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

angajare minori se poate ????

doresc sa angajez pe cineva barman problema este ca e minora are 16 ani
fata este fff descurcareata si merita
problema este se poate angaja cu carte de munca ????
daca da, ce conditii trebuie sa indeplineasca ea dar si eu in calitate de angajator si ce obligatii am???
thx
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:02, 6 Februarie 2007
prevederi din CCMN pe anii2007/2010 , Capitolul II referitoare la minori:
- În cazul tinerilor în vârstă de până la 18 ani, durata timpului de muncă este de 6 ore pe zi şi de 30 de ore pe săptămână<
- tinerii care nu au împlinit varsta de 18 ani nu pot presta muncă de noapte.

prevederi din Constitutie - art.49 alin.4
Minorii sub vârsta de 15 ani nu pot fi angajati ca salariati

Toate aceste prevederi se completeaza cu cele din Codul muncii privitoare la angajarea minorilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare persoane minore denissa_cristian denissa_cristian Buna ziua! Vroiam sa stiu care este regimul de agajare a minorilor peste 16 ani (documente necesare) si daca acestia pot lucra intr-un domeniu destinat ... (vezi toată discuția)
Angajare minori ani123 ani123 Buna ziua - ma lamuriti va rog ca daca angajez un minor de 17 ani -ce trebuie trecut in contract de munca - ce acte am nevoie sa-i cer , in revisal daca se ... (vezi toată discuția)
Angajare minor 17 ani pe nedeterminat inclusiv pe perioada scolii ... Catalinavoinea11 Catalinavoinea11 ANGAJARE MINOR 17 ANI pe nedeterminat inclusiv pe perioada scolii Buna ziua, Poate fi angajat un minor de 17 ani pe nedeterminat inclusiv peperioada ... (vezi toată discuția)